Peter Lanza, Sectoradviseur
Blog over duurzame inzetbaarheid

Wie had dat gedacht……lopen naar Italië!

Het is nu alweer drie jaar geleden dat ik bij STL ben begonnen. Een organisatie die duurzame inzetbaarheid van werknemers in de sector transport en logistiek hoog in het vaandel heeft staan.

Deel deze pagina

Een paar maanden na mijn introductie kreeg ik de vraag of ik de inzetbaarheidscheck wilde invullen. Een online vragenlijst over lichamelijke en geestelijke gezondheid, leefstijl, je werk, werkplezier en werkbeleving.

Mijn gezondheid was 'at risk'

Aangezien dit thema’s zijn waar ik in mijn functie als sectoradviseur vrijwel dagelijks met mijn contactpersonen over in gesprek ben, leek het mij goed om zelf ook te ervaren wat STL met dit soort interventies voor de sector kan betekenen. Ik vulde de lijst in en bleek ‘at risk’! Ik deed niet aan sport (of enige andere vorm van bewegen)  en op mijn leeftijd, toen 59, was het risico op ontwikkelen van lichamelijke klachten dus groot.

Aan de slag met een coach

In een dergelijke situatie is er een mogelijkheid om een vrijblijvend gesprek met een coach aan te vragen. Ik wilde ‘all the way’ en dus plande ik de afspraak.

Dit gesprek, samen met de uitkomst van de vragenlijst, bleek uitzonderlijk goed getimed! Ik ging me namelijk in de daaropvolgende weken steeds meer realiseren dat ik in beweging moest komen.   

Ik besloot te gaan lopen. Niet hardlopen, dat  zou bij mij al snel tot blessures leiden, maar ’powerwalking’. Rondje Noord Aa plas, ongeveer 7 kilometer, en voor mij naast de deur.

Inmiddels loop ik dit rondje al drie jaar iedere dag. Voor mij is dit geen opgave of uitdaging, maar eerder iets wat volledig in mijn systeem past en energie geeft. Bovendien was het mijn eigen idee en ik voelde niet dat het iets was wat mij door een ander opgedrongen is. De perfecte elementen om iemand in beweging te krijgen dus!

Lopen naar Italië

Een halfjaar geleden kwam ik met iemand in contact die (tien jaar lang!) onze familiegeschiedenis had uitgeplozen. Zij vertelde mij meer details van de voetreis die mijn voorouders, vijf generaties geleden, hadden gemaakt vanuit Pinzolo Italië. Een verhaal uit een jongensboek. 1.050 kilometer lopend vanuit de Dolomieten naar Den Haag. Ik werd hierdoor zo geïnspireerd dat ik besloot deze tocht over te doen. Inmiddels staat de reis al uitgestippeld en voer ik mijn trainingskilometers per dag flink op. Vanwege persoonlijke omstandigheden is de startdatum wat opgeschoven, maar de reis gaat er zeker komen!

Drie jaar geleden was ik nog ‘at risk’.  Over een jaar ga ik lopen naar Italië. Wie had dat gedacht….. 

Vitaal aan het werk in de transport en logistiek

Inzetbaarheidscheck

Ga ook aan de slag met de duurzame inzetbaarheid van je medewerkers. Lees hier alles over de inzetbaarheidscheck van STL.
Meer informatie
Contact met onze binnendienstcollega's van STL

Meer weten? Bel ons voor advies!

Wij komen graag met je in contact voor een goed gesprek over duurzame inzetbaarheid!

Bel: 088 - 2596121

We zijn bereikbaar tussen 08:30 en 17:00. Je kunt ons ook bereiken via: