Gezondheidscheck - STL
Tips & advies

Hoe gezond zijn jouw mensen bezig? Tips voor duurzame inzetbaarheid en vitaliteit!

Vitaliteit hoog op de agenda? Natuurlijk! Allereerst vanwege de gezondheid van je medewerkers. Daarnaast wegen de kosten van verzuim en uitval zwaar. Denk daarbij ook aan vervangingskosten, planningsproblemen, verlies van kennis en prestatievermindering. Houd daarom je mensen vitaal aan het werk met onze tips!

Aan gezondheid en vitaliteit werken doe je bij voorkeur met een complete en gestructureerde aanpak voor Duurzame Inzetbaarheid. Een aanpak waarin ook aandacht is voor leren, groeien en loopbaanstappen. 

“Een vitale medewerker is fysiek en geestelijk gezond, staat in zijn kracht en heeft voldoende energie om met plezier optimaal te presteren.” Henk Jan Kooijman, sectoradviseur bij STL 

Tip 1: Laat je medewerkers onze Inzetbaarheidscheck invullen 

De Inzetbaarheidscheck van STL is een gevalideerde online vragenlijst voor medewerkers. Alles wat invloed heeft op hun inzetbaarheid komt aan bod. Ze krijgen de (leefstijl)adviezen meteen op hun beeldscherm te zien. Lopen ze risico? Dan kunnen ze ook de hulp inroepen van coaches, zoals een Vitaliteitscoach, Loopbaancoach of Budgetcoach. Als werkgever ontvang je (bij meer dan 15 deelnemers) een geanonimiseerde groepsrapportage. Daarmee zie je hoe jouw bedrijf ervoor staat en kun je direct verbeteracties in gang zetten. Onze adviseurs informeren je natuurlijk graag!  

Tip 2: Laat je medewerkers deelnemen aan ons Vitaliteitsonderzoek 

Je kunt de (collectieve) Inzetbaarheidscheck uitbreiden met een Vitaliteitsonderzoek. Tijdens dit onderzoek worden lengte, gewicht, BMI, hartslag en bloeddruk, buikomvang, glucose en cholesterol gemeten. Er wordt daarna uitgebreid gesproken met je medewerkers over hun gezondheidsrisico’s en inzetbaarheid. Als werkgever heb je geen inzage in de uitslagen. Je kunt wel een geanonimiseerde groepsrapportage ontvangen (bij meer dan 15 deelnemers) waarmee je verbeterstappen kunt zetten. Lees meer over ons Vitaliteitsonderzoek of laat je informeren door onze adviseurs. 

Tip 3: Bied je medewerkers ons Preventief Medisch Onderzoek (PMO) aan 

De Inzetbaarheidscheck en het Vitaliteitsonderzoek zijn onderdeel van het PMO van Sectorinstituut Transport en Logistiek. Zó haal je een aanpak in huis die verder kijkt dan alleen de medische kant. Ook coaching en leefstijlinterventies maken er deel van uit. Voor jou als werkgever is het aanbieden van een PMO is verplicht, maar deelname is altijd vrijwillig. Bij meer dan 15 deelnemers ontvang je een geanonimiseerde groepsrapportage met aanbevelingen. Daarmee kun je gezondheidsmaatregelen in je bedrijfsbeleid opnemen. Lees meer over ons PMO of bespreek je wensen met onze adviseurs. 

Contact met medewerkers van STL

Meer weten over de gezondheidschecks?

Stel je vragen aan onze adviseurs. We geven je graag een maatwerkadvies over het bevorderen van duurzame inzetbaarheid!

Bel: 088 - 2596121

We zijn bereikbaar tussen 08:30 en 17:00. Je kunt ons ook bereiken via:

Wat vind je van deze pagina?