Collegiale inleen en uitleen
Producten en diensten

Collegiale inleen en uitleen. Wij helpen elkaar!

Valt het hoeveelheid werk ineens terug? Of kom je juist mensen tekort? Dan is het handig als je vrachtwagenchauffeurs of materieel kunt uitlenen of inlenen. Samen met haar partners heeft Sectorinstituut Transport en Logistiek (STL) daarvoor een platform opgezet.

Een betere balans

Op deelmarkten in de sector is het op dit moment erg druk. Daar knelt het tekort aan chauffeurs en materieel. Op andere deelmarkten zijn de activiteiten juist sterk teruggelopen. Daar is een overschot aan capaciteit. De coronacrisis heeft op dat punt grote verschuivingen veroorzaakt.  

STL zet zich in voor een betere balans binnen de sector. Dat doen we bijvoorbeeld door collegiale in- en uitleen makkelijk voor je te maken. 

Collegiale inleen en uitleen

Hoe werkt collegiale inleen en uitleen?

Op onze websitepagina voor collegiale in- en uitleen komen vraag en aanbod bij elkaar. Heb je (tijdelijk) te veel vrachtwagenchauffeurs of materieel? Geef aan dat je wilt uitlenen op het formulier. Heb je juist (tijdelijk) behoefte aan extra chauffeurs of materieel? Geef aan dat je wilt inlenen. Praat er altijd eerst over met je medewerkers. Vinden ook zij het een goede oplossing?

Onderling regelen

Heb je het formulier ingevuld? Dan neemt een adviseur van ons Mobiliteitscentrum uit jouw regio contact met je op. Die zal je koppelen aan het collega-bedrijf dat jou kan helpen. Vervolgens benader je elkaar en maak je onderling afspraken, bijvoorbeeld over de periode van inleen/uitleen, de werkafspraken en de (financiële) tegenprestatie. Je kunt daarvoor onze voorbeeldovereenkomst gebruiken. Dit voorbeeld kun je naar wens uitbreiden met aanvullende afspraken. 

Geen kosten

Je kunt kosteloos gebruik maken van de diensten van het Mobiliteitscentrum. Let er wel op dat er regels gelden voor collegiale inleen en uitleen. Zie daarvoor de ‘veelgestelde vragen’ hieronder. Zie ook de informatie van evofenedex over collegiale inleen en uitleen. 

Veelgestelde vragen

Bekijk hier alle vragen over collegiale inleen.
Contact met onze binnendienstcollega's van STL

Meer weten?

Neem contact op met de adviseurs van het mobiliteitscentrum.

Bel: 088 - 2596106

We zijn bereikbaar tussen 08:30 en 17:00. Je kunt ons ook bereiken via:

Wat vind je van deze pagina?