Werken in transport en logistiek als logistiek medewerker
Logistiek medewerker

Wil jij graag werken in een magazijn?

Ze staan overal in Nederland: grote magazijnen en distributiecentra. Vol met producten. Vrachtwagens rijden er af en aan. Binnen doen de logistiek medewerkers hun werk. Ze verzamelen de bestellingen en zetten de lading klaar voor transport. Een baan voor jou? Dan ben je welkom in de logistiek!

Werken in een warehouse of magazijn is leuk! Vraag het een logistiek medewerker maar. Het werk is afwisselend. Geen dag is hetzelfde. Altijd collega’s om je heen. En er is genoeg te doen. 

Als logistiek medewerker verzamel je de bestellingen. Orders picken, heet dat. In elk magazijn is dat weer anders. Het kan om voedingsmiddelen gaan, materialen voor de bouw en industrie of onderdelen van auto’s of machines. Eigenlijk alles wat je kunt bedenken. Ook de spullen die mensen op internet bestellen komen meestal uit een magazijn.   En zo’n bestelling moet natuurlijk precies kloppen!

Soms is het ook jouw taak om een vrachtwagen te laden. Dat is heel precies werk. Want wat straks eerst uit de vrachtwagen moet, moet natuurlijk het laatst worden ingeladen. Logisch toch? Vaak zijn dat rolcontainers met bestellingen. Soms zijn de producten op pallets gestapeld. Of ze zitten in grote kratten.  

Logistiek medewerkers die er een training voor volgen, mogen ook op een heftruck rijden. Of op een reachtruck. Durf jij dat aan? Het is best een uitdaging om pallets hoog uit een stelling te tillen. Sommige reachtrucks komen wel 15 meter hoog!

Waar kun je werken als logistiek medewerker?

 Magazijnen zijn er in alle soorten en maten. En overal is het werk weer anders. Kijk dus goed waar jij het liefst werkt. Er zijn vacatures genoeg. Ook bij jou in de buurt!

Youtube filmpje Logistiek medewerker

Logistiek medewerker | STL

2 minuten en 15 seconden

Dit ben jij!

Als logistiek medewerker heb je geen opleiding nodig. Het bedrijf vindt vooral jouw ervaring en inzet belangrijk. Ben je gemotiveerd? Dan maak je een goede kans!


Andere ideale eigenschappen zijn:

  • Het is werk voor aanpakkers, dus je moet fysiek fit zijn
  • Het werk is steeds weer anders, dus je moet je makkelijk kunnen aanpassen
  • In sommige magazijnen wordt op onregelmatige tijden gewerkt. Bijvoorbeeld in ploegendienst. Vraag jezelf af of je dat wilt.
Geld verdienen met een bbl-opleiding transport en logistiek

Een baan als logistiek medewerker iets voor jou?

Check de beschikbare vacatures in onze vacaturebank!
Ga naar de vacaturebank

Veelgestelde vragen

Bekijk hier alle vragen
Contact met onze binnendienstcollega's van STL

Neem contact met ons op

Heb je vragen over het werken in de sector transport en logistiek? Onze adviseurs staan voor je klaar

Bel: 088 - 2596106

We zijn bereikbaar tussen 08:30 en 17:00. Je kunt ons ook bereiken via:

Wat vind je van deze pagina?