Bram op de instapdag van STL - kom werken in transport en logistiek!
Ervaringen met zij-instroom

Tijd voor iets nieuws!

Bram Jansen (26) uit Heeze was op zoek naar verandering. Iets nieuws, iets avontuurlijks. Hij wilde zichzelf blijven ontwikkelen. Zijn familieleden die al in de transport werken, maakten Bram nieuwsgierig. Zo besloot hij zelf ook naar verschillende transportvacatures te zoeken. Tijd om naar de instapdag in Den Bosch te gaan!

Deel deze pagina

Het roer om

Als verandamonteur is Bram zijn werkdag met verschillende werkzaamheden gevuld. Van offertes en facturen opstellen tot de montages zelf uitvoeren. Hij kwam dagelijks op verschillende plekken, maar het Nederlandse weer zit helaas niet altijd mee. Na de verhalen van zijn familie, was Bram steeds meer benieuwd of het chauffeursvak misschien ook iets voor hem is. ‘’Ik wil mezelf breder maken, blijven leren is nooit verkeerd. Je kan altijd weer terug en je rijbewijs pakt niemand je meer af.’’ 

Instapdag voor transport en logistiek in Den Bosch 2022

Zoals zijn familie verliefd op de weg

Zijn zwager is vrachtwagenchauffeur. Hij vertelde Bram over de verschillende wegen waar hij reed en wat er onderweg allemaal gebeurde. Hij is altijd over het vak te spreken. Vooral over lekker onderweg te zijn en iedere dag wat anders te doen. Ook Bram leek dit wel wat. Bram struinde het internet af om zelf meer informatie op te zoeken. Totdat hij de ikwordvrachtwagenchauffeur-instapdagen tegenkwam. De instapdag in Den Bosch was het meest dichtbij, dus zette hij die meteen in zijn agenda.  

Van bakwagens tot kiepwagens. Wat kiest Bram?

Liever aan de slag bij een klein of een groot bedrijf? Rijden in een kleine bakwagen of juist in een grote kiepwagen? En korte binnenlandse ritten, of toch internationaal? De keuze is reuze in het transport. Bram wil graag ontdekken wat het meest bij hem past. Bram: ‘’Het moet ook financieel kunnen natuurlijk, want ik heb een koophuis en een hypotheek. Ik wil me eerst goed oriënteren.’’ Bram werd blij van Robert’s ervaringen die hij op de instapdag deelde. Hij heeft het zij-instroomtraject al afgerond en gaf aan hoe goed het vak hem bevalt. Bij de banenmarkt sprak Bram met een aantal werkgevers, zo ook met Van Boxtel Groep. Hij voelde zich gelijk op zijn gemak. Bram: ''Dit sprak meteen aan, ik vond het interessant en ze waren vriendelijk. Van Boxtel kwam niet over als een heel groot bedrijf. De eerste indruk was in ieder geval al goed. Ze gaan mij nog bellen.''

 Nieuwe dag, nieuwe weg

Een favoriete bestemming heeft Bram niet, zolang hij maar op de weg zit en iedere dag anders is. ‘’Het lijkt mij vooral gaaf om iedere dag op andere wegen te rijden. En ik vind het belangrijk om ’s avonds weer lekker thuis te zijn.’’ Gelukkig zijn er genoeg verschillende wegen in Nederland, België en Duitsland te verkennen. Wie weet zien we Bram binnenkort op de weg! 

Instapdag voor transport en logistiek in Den Bosch 2022
Contact met onze binnendienstcollega's van STL

Meer informatie?

Wil je meer weten over werken in de transport en logistiek of heb je vragen? Neem contact met ons op.

Bel: 088 - 2596106

We zijn bereikbaar tussen 08:30 en 17:00. Je kunt ons ook bereiken via: