Man in bus met duim omhoog
Kosten opleiding

Wat kost jouw rijopleiding? Haal je rijbewijzen met mega-korting!

Geef jij je geld liever niet uit aan dure rijlessen? Hoeft ook niet! Bij Sectorinstituut Transport en Logistiek (STL) krijg je ruim € 6.300 korting op je rijopleiding. Zo maak je een goede start als toekomstig vrachtwagenchauffeur

Bij de BBL-opleiding Chauffeur Wegvervoer en Machinist Mobiele Kraan horen ook rijlessen. Tijdens je opleiding haal je alle rijbewijzen die je nodig hebt.  

"Met je B-C-CE-rijbewijzen kun je straks in iedere vrachtwagen met trailer de weg op."

Pak mee die korting!

Heb je nog geen B-rijbewijs (voor een personenauto)? En ben je nog niet met de B-rijlessen begonnen? Dan kies je voor het pakket B-C-CE.

Het pakket B-C-CE bestaat uit: 

 • Theorie B 
 • Rijopleiding B 
 • Rijbewijs en vakbekwaamheid module 1 (RVM1-C)* 
 • Vakbekwaamheid 2 (VM2-C)* 
 • Vakbekwaamheid 3 (VM3-C)*
 • Praktische toets C* 
 • Toets besloten terrein C* 
 • Rijopleiding C (vrachtauto)* 
 • Rijopleiding E bij C (vrachtauto-aanhanger/trailer) 

*Heb je de onderdelen met een ‘sterretje’ én je mbo-diploma gehaald? Dan krijg je ook Code 95 op je rijbewijs. Wat Code 95 is, lees je bij 'Veelgestelde vragen'.

Plus gratis extra’s

Van STL krijg je de volgende extra’s: 

 • Gratis Werkschoenen
 • Gratis Arbo-training
 • Gratis 2-daagse heftrucktraining incl. 1 examen
 • Gratis bestuurderskaart (digitale tachograaf) 
Man op terein met vrachtwagens

Shanna liep een dag mee met onze BBL-ers én waagde een ritje in de vrachtwagen. Benieuwd hoe het ging?

8 minuten

Wat moet je zelf betalen?

Normaal kost de rijopleiding voor je B-C-CE-rijbewijzen ruim € 7.500. Dankzij de korting van ruim € 6.300 betaal je er bij ons een stuk minder voor. Heb jij je B-rijbewijs al op zak, dan heb je genoeg aan het pakket C-CE (C voor een vrachtwagen en CE voor een trailer). Ook daar krijg je een hoge korting op.  

Het resterend bedrag betaal jij. Maar we helpen je met betalen via ons StudiePlan! Je hoeft dan geen eigen geld mee te brengen. Lees meer over het StudiePlan.  

Wat betaal je aan de school?

Als BBL’er volg je ook 1 dag per week lessen op een ROC of Vakschool bij jou in de buurt. Ook dat kost geld natuurlijk. Je zult bijvoorbeeld boeken en andere leermiddelen moeten aanschaffen. Ook zal jouw school om cursusgeld, examengeld en een vrijwillige schoolbijdrage vragen. De bedragen verschillen per ROC of Vakschool.  

Meestal kun je op de website van de school zien hoeveel geld het je ongeveer gaat kosten. In de praktijk zullen de kosten meevallen. Want je gaat ook werken in het leerbedrijf en daar krijg je een loon voor. Toch is het iets om rekening mee te houden!

Tarieven BBL opleiding chauffeur wegvervoer

Download hier een overzicht van de kosten voor de BBL opleiding chauffeur goederenvervoer

Download het bestand (0,22 MB) Lees voor met readspeaker

Waar ga jij rijlessen volgen?

Je kunt je rijopleiding doen bij 23 rijscholen in heel Nederland. Je vindt er dus altijd wel eentje bij jou in de buurt. Een ervaren instructeur bereidt je voor op de rijexamens. Elk examen blijft natuurlijk een spannend moment. Succes daarbij! 

Help, ik ben nog geen 18!

Achter het stuur als je nog geen 18 jaar bent? Regelen we voor je! Je kunt het theorie-examen voor je B-rijbewijs al doen als je 16 jaar bent. Als je 16,5 bent, mag je ook echte rijlessen volgen.

Vanaf je 17e mag je het praktijkexamen doen. Slaag je daarvoor, dan krijg je een B-rijbewijs. Je kunt dan tot je 18e autorijden met een coach naast je. Hoe dat precies werkt, lees je op 2todrive. Heb je het B-rijbewijs op zak?  Dan kun je gaan lessen en examens doen voor C-CE.  

Veelgestelde vragen

Alle vragen

Vragen? We helpen je!

Heb je vragen? Of wil je gewoon extra informatie? Neem dan gerust contact met ons op.

Bel: 088 - 2596116

We zijn bereikbaar tussen 08:30 en 17:00. Je kunt ons ook bereiken via: