chauffeurs voor vrachtwagen. Bekend wie mét baangarantie groot rijbewijs kan halen
Nieuws

Eerste chauffeurs bekend die mét baangarantie groot rijbewijs kunnen halen

Er bestaat enorme belangstelling voor de 2.000 nieuwe banen uit het nieuwe Sectorplan Transport en Logistiek.

Gepubliceerd:

Willem de Vries, directeur Sectorinstituut Transport en Logistiek: “We bieden werkzoekenden die professioneel chauffeur willen worden een diploma met een gegarandeerde baan." Eén van de eerste zij-instromers is Guido van Veen die aan de slag gaat bij Van Vliet Transport uit IJsselstein.

De wervingscampagne '2.000 chauffeurs gezocht' maakt onderdeel uit van het Sectorplan transport en logistiek. Werkgeversorganisaties en vakbonden willen hiermee samen met minister Asscher inspelen op de snel veranderende arbeidsmarkt door (regionale) economische ontwikkelingen, ontgroening en vergrijzing. Het Sectorinstituut Transport en Logistiek voert de campagne uit waarbij toekomstige kandidaten worden geselecteerd op voorlichtingsavonden en testdagen. Daarna kunnen de kandidaten zelf op zoek naar een nieuwe werkgever; het MobiliteitsCentrum transport ondersteunt hen hierbij. Is de baangarantie een feit, dan kan de opleiding starten.

Zij-instroom: dé kans om chauffeur te worden

Van Vliet Transport uit IJsselstein is één van de eerste werkgevers die een kandidaat van het Sectorinstituut de mogelijkheid geeft voor een opleiding mét baangarantie. Guido van Veen startte onlangs als magazijnmedewerker/chauffeur in opleiding zodat hij alvast ervaring kan opdoen en het bedrijf kan leren kennen. Guido van Veen is blij met de kans die hij krijgt: "Ik wilde altijd al chauffeur worden. Maar ik had nooit gedacht dat het nog zou gebeuren!". Willem de Vries: "De overweldigende belangstelling voor onze voorlichtingsbijeenkomsten bevestigt dat we op het goede spoor zitten en de sector een krachtige impuls kunnen geven. Het is geweldig om te zien dat zoveel mensen geïnteresseerd zijn in het vak van chauffeur. Tegelijkertijd melden zich steeds meer werkgevers die chauffeurs zoeken. Zij kunnen hun vacatures melden bij het MobiliteitsCentrum van het Sectorinstituut."

Vacatures melden bij het Sectorinstituut

Van Vliet Transport is een internationaal bedrijf voor fijnmazige (24-uurs) distributie in de Benelux en groupagevervoer in de overige Europese landen. Operationeel directeur Arjan van Weelden is enthousiast over deze mogelijkheid om vacatures te vervullen. "Dankzij het sectorplan en het opleidingsfonds voor de sector SOOB is de financiering van de opleidingskosten met 80% nu heel gunstig. Zowel de werkgever als de kandidaat betalen dan nog maar 10%". Werkgevers kunnen bij het Sectorinstituut terecht voor het aanmelden van vacatures en het MobiliteitsCentrum zorgt dan voor het matchen van beschikbare chauffeurs. De aanvraag voor subsidie verloopt via www.soobsubsidiepunt.nl.

De kracht van samenwerking

Met de sectorplannen zorgen werkgeversorganisaties en vakbonden er samen met minister Asscher van Sociale Zaken en Werkgelegenheid voor de veerkracht van de sector te verbeteren en werkloosheid te voorkomen. Tegelijkertijd ondersteunen de plannen mobiliteit van werknemers én wordt geanticipeerd op de groeiende behoefte bij bedrijven aan nieuwe chauffeurs. Het sectorplan wordt mede mogelijk gemaakt door het Opleidings- en Ontwikkelingsfonds voor de sector (SOOB). Het Sectorinstituut Transport en Logistiek is de uitvoerder van het plan namens al deze partijen.

In de sector Transport en Logistiek werken 130.000 mensen bij meer dan 6.000 bedrijven. De sectorplannen zijn een initiatief van sociale partners: TLN, VVT, FNV Transport & Logistiek en CNV Vakmensen.

Blijf op de hoogte van nieuws in de transport en logistiek

Blijf op de hoogte

Ontvang wekelijks het laatste nieuws over werken in de transport en logistiek in je mailbox.

Schrijf je in!
Wat vind je van deze pagina?