Dag van de vrachtwagenchauffeur team
Nieuws

Sector geeft groots aandacht aan beroep met Dag van de Vrachtwagenchauffeur

Vandaag is het de derde editie van de Dag van de Vrachtwagenchauffeur. Dan zetten honderden bedrijven hun vrachtwagenchauffeurs in een welverdiend zonnetje.

Gepubliceerd:

Waardering voor het beroep

Het vak van vrachtwagenchauffeur verdient waardering. De mannen en vrouwen zorgen er elke dag weer voor dat onze supermarkten, winkels en apotheken bevoorraad zijn en iedereen thuis zijn pakketje ontvangt. Ze maken lange dagen en zijn dag en nacht onderweg om hun lading af te leveren. Daarbij trotseren ze files en bieden slechte weersomstandigheden het hoofd. Allerminst ideale omstandigheden maar dagelijkse kost voor beroepschauffeurs. Gelukkig doen ze dat met veel inzet en plezier zodat de consument niet misgrijpt in de winkel. Best iets om eens bij stil te staan en waardering voor te tonen. 

Waardering van vakmanschap

Om die waardering kenbaar te maken, organiseert de sector een speciale dag waarop we een welgemeend: ‘Bedankt!’ uitspreken. Bedankt aan alle vrachtwagenchauffeurs, die iedere dag vakwerk leveren en zich aanpassen aan de steeds veranderende omstandigheden. Werk dat er in de komende jaren volop is voor duizenden nieuwe vrachtwagenchauffeurs om de logistieke keten te laten draaien. 

Op de foto: vrachtwagenchauffeur Dave Bernardus  Foto: Photo Republic Photography

Op de foto v.l.n.r vrachtwagenchauffeurs Peter en Sanne Bos, Arthur Nibbeling en fotograaf William Rutten. Foto: Photo Republic Photography

Honderden bedrijven door heel Nederland doen mee

Vandaag is het de derde editie van de Dag van de Vrachtwagenchauffeur. Dan zetten honderden bedrijven hun vrachtwagenchauffeurs in een welverdiend zonnetje. De bedrijven zijn bijvoorbeeld transportbedrijven, distributiecentra, supermarkten en tankstations. Alle deelnemende organisaties vind je op de website www.dagvandevrachtwagenchauffeur.nl.  

Sector zet dag in gang

De dag is door werkgevers- en werknemersorganisaties TLN, VVT, FNV en CNV in het leven geroepen (en uitgevoerd door STL en Truckstar) om waardering te uiten naar alle hardwerkende vrachtwagenchauffeurs in Nederland. In de sector werken ruim 92.000 chauffeurs.

Blijf op de hoogte van nieuws in de transport en logistiek

Blijf op de hoogte

Ontvang wekelijks het laatste nieuws over werken in de transportsector in je mailbox.

Schrijf je in!
Wat vind je van deze pagina?