Europees sociaal fonds
Nieuws

STL realiseert digitaal werknemersportaal

Sectorinstituut Transport en Logistiek (STL) heeft het bestaande Mobiliteitsplatform Transport en Logistiek uitgebouwd tot een online werknemersportaal. Het portaal biedt tools die bijdragen aan de duurzame inzetbaarheid van medewerkers.

Gepubliceerd:

Aan het nieuwe werknemersportaal is 3 jaar gewerkt. STL verrichtte de werkzaamheden in opdracht van opleidingsfonds SOOB en de sociale partners. De in 2019 toegekende ESF-subsidie van  500.000 maakte het project mogelijk. 

 

Uitbreiding functionaliteit 

Met het nieuwe portaal beschikken werknemers in de sector over praktische tools voor hun duurzame inzetbaarheid. Ook werkgevers kunnen via het portaal ondersteunende hulpmiddelen inzetten. De beschikbare tools richten zich op het stimuleren van mobiliteit en employability. Daarnaast zijn verschillende tools voor veilig en gezond werken toegevoegd. Zo brengen veiligheidsscans en inzetbaarheidschecks de risicodie werknemers lopen vroegtijdig aan het licht. Het portaal reikt direct verbeteracties aan 

 

Gestructureerde aanpak 

Het werknemersportaal maakt een gestructureerde aanpak van werkgerelateerde risico’s en verzuimoorzaken mogelijkHet portaal voorziet bijvoorbeeld in de monitoring van de verbeterstappen. Met het oog op Leven Lang Ontwikkelingen zijn bovendien trajecten voor loopbaancoaching en opleidingsadviezen ingebouwd. Daarmee houden medewerkers hun vakbekwaamheid op peil, kunnen ze de technologische ontwikkelingen beter bijbenen én blijven ze langer, gezonder en met plezier in de sector actiefLeidinggevenden beschikken via het portaal over instrumenten die het voeren van duurzame inzetbaarheidsgesprekken vergemakkelijken. 

 

Promotieactiviteiten 

Met een stevige online PR-campagne promoot STL het gebruik van het werknemersportaal. De campagne steekt in op het belang van duurzame inzetbaarheid. Via bewustwording wordt aangezet tot actie en het volhouden van de verbeterstappen. 


Europees Sociaal Fonds  

Het ESF is het belangrijkste Europese middel om werkgelegenheid te ondersteunen, mensen aan werk te helpen en te zorgen voor eerlijke arbeidskansen voor alle EU-burgers.  

In Nederland heeft het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid ongeveer € 500 miljoen ESF-subsidie toegekend over de periode 2014-2020.  

Dit project is mede mogelijk gemaakt door het Europees Sociaal Fonds
Blijf op de hoogte van nieuws in de transport en logistiek

Blijf op de hoogte

Ontvang wekelijks het laatste nieuws over werken in de transportsector in je mailbox.

Schrijf je in!
Wat vind je van deze pagina?