Cevotrans beste leerbedrijf 2021
Nieuws

Gefeliciteerd!

Winnaars verkiezingen Beste Leerbedrijf Transport en Logistiek 2021, Beste Praktijkopleider Transport en Logistiek 2021, STL Talenten Logistiek 2021 en Transport 2021 bekendgemaakt.

Gepubliceerd:

Leren in de praktijk is een onmisbaar onderdeel van de opleiding voor de 500.000 mbo-studenten in ons land. Om het belang daarvan te onderstrepen heeft het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap de verkiezingen beste leerbedrijf en beste praktijkopleider ingesteld. Voor de sector transport en logistiek worden deze verkiezingen georganiseerd door Sectorinstituut Transport en Logistiek (STL). De uitslag werd gisteren bekend gemaakt: Cevotrans, onderdeel van Unilin Insulation uit Oisterwijk is het Beste Leerbedrijf Transport en Logistiek 2021 en Lars Wever is de Beste Praktijkopleider Transport en Logistiek 2021. Senna Stienen en Tom Vogel zijn de STL Talenten 2021.

De uitvoering van de organisatie van de verkiezingen wordt verzorgd door STL in opdracht van de sociale partners TLN, VVT, FNV Transport en Logistiek en CNV Vakmensen en is mogelijk gemaakt dankzij SOOB.

Cevotrans is het Beste Leerbedrijf Transport en Logistiek 2021

Cevotrans is bekroond met de titel Beste Leerbedrijf Transport en Logistiek 2021. De vakjury bezocht alle genomineerden en concludeerde unaniem: ‘Het hele opleidingstraject staat als een huis waarin de student warm ontvangen wordt en alle kansen krijgt om tot bloei te komen. Dat geldt ook voor de arbeidsmigrant die de Nederlandse taal niet of nauwelijks spreekt en op het bedrijf taaltraining krijgt. Alles wordt in het werk gesteld om mensen hun draai te laten vinden. De jury is daarvan diep onder de indruk. Het bedrijf staat midden in de regio en ondersteunt regionale opleidingsinstituten en -initiatieven, gemeenten en de sector vol energie. Doorslaggevend was de aandacht die dit leerbedrijf heeft voor de mens achter de student. Een terechte winnaar!”

Runners-up Beste Leerbedrijf: KLG Europe Venlo en Althuisius Opslag BV

Ook voor de andere genomineerden waren er lovende woorden. De vakjury: ‘KLG Europe Venlo uit Venlo biedt kansen aan studenten vanaf de start van hun opleiding. Daarmee onderscheidt het bedrijf zich van de meeste andere leerbedrijven. Bij dit bedrijf is alles perfect geregeld: een goede sfeer, processen op orde en tevreden studenten. Ook zet KLG Europe Venlo zet zich voortdurend in om onderwijs en arbeidsmarkt dichter bij elkaar te brengen. Een compliment waard van de jury.’ En over Althuisius Opslag uit Meppel: “Zij onderscheiden zich door studenten de mogelijkheid te bieden bijna alle facetten van het transportvak te leren kennen. Hierdoor levert het bedrijf complete studenten af. Noemenswaardig is ook de innovatieve wijze waarop gebruik wordt gemaakt van een e-learning omgeving. Dit is een heel mooi bedrijf waar je een student met een gerust hart naar toestuurt."

Lars Wever is Beste Praktijkopleider Transport en Logistiek 2021

Lars Wever, logistiek manager bij Roele de Vries in Wognum is gekozen tot de beste Praktijkopleider Transport en Logistiek 2021. Via een speciale website konden mensen stemmen op drie praktijkopleiders die op basis van een voorselectie waren genomineerd en met een filmpje werden gepresenteerd. Lars Wever was met de meeste stemmen de publieksfavoriet en is daarmee Praktijkopleider Transport en Logistiek 2021. Gabby Delhaas feliciteerde hem van harte namens de jury: ‘Zijn doel is niet zozeer om jonge aanwas voor het bedrijf te kweken, maar om studenten een kans te bieden zich tot vakbekwame chauffeurs te ontwikkelen. Hij creëert mogelijkheden, geeft niet snel op en laat iemand niet snel vallen. Hij is een ware ambassadeur voor de sector.’

V.l.n.r. Juryvoorzitter Gabby Delhaas, winnaar Lars Wever en STL  Adviseur Frank Jongerling

Runners-up Beste Praktijkopleider: Tijl Kok en Paul Peters

De vakjury wil ook graag de andere genomineerde praktijkopleiders in het zonnetje zetten: “Er kan er maar één de titel winnen, maar ook Tijl Kok, ten tijde van de verkiezingen teamleider transport bij Heemskerk fresh & easy in Rijnsburg en Paul Peters, teamleider van de afdeling Fust bij The Greenery in Barendrecht beschouwen wij als een voorbeeld voor de branche. Leerbedrijven steunen in hoge mate op de vaak tomeloze inzet en het enthousiasme van de praktijkopleiders. Zij zijn van groot belang voor de toekomst van de studenten, de leerbedrijven zelf en de sector als geheel. Wij feliciteren Tijl Kok en Paul Peters van harte met hun nominatie. Het is een mooie prestatie.”

Deze top drie is samengesteld aan de hand van ingevulde checklists door de praktijkopleider, de mentor en de adviseur BBL van STL. Alle prijswinnaars zijn door hun adviseur BBL verrast op het leerbedrijf en reageerden zeer enthousiast.


Meer informatie

* De jury van de verkiezing voor het beste leerbedrijf in de sector transport en logistiek bestaat uit:

  • Gabby Delhaas, manager instroom & mobiliteit bij STL (voorzitter)
  • Caroline Blom, adviseur strategisch arbeidsmarktbeleid bij TLN
  • Huub van den Dungen, bestuurder bij FNV
  • Jan Kuipers, bedrijfsleider van NNRD én de winnaar van vorig jaar


De uitvoering van de organisatie van de verkiezingen komt tot stand in opdracht van de sociale partners TLN, VVT, FNV Transport en Logistiek en CNV Vakmensen en is mogelijk gemaakt dankzij SOOB.

 Meer over de verkiezingen

Blijf op de hoogte van nieuws in de transport en logistiek

Blijf op de hoogte

Ontvang wekelijks het laatste nieuws over werken in de transport en logistiek in je mailbox.

Schrijf je in!