Load & Road Experience: besturing mini-vrachtwagen
Nieuws

STL introduceert Load & Road Experience voor VMBO-scholen

STL lanceert een nieuw initiatief gericht op VMBO-scholen: de Load & Road Experience. Leerlingen kunnen zo op meer speelse wijze kennismaken met de boeiende wereld van transport en logistiek.

Gepubliceerd:

De lessen zijn speciaal ontworpen voor 2e- en 3e-jaars leerlingen.

Load & Road kan worden ingezet in het kader van loopbaanoriëntatie en -begeleiding (LOB) lessen op scholen. Het doel daarvan is om leerlingen meer zicht te geven op hun kwaliteiten, interesses en mogelijkheden. Zodat ze beter inzicht in beroepsmogelijkheden krijgen en worden geholpen bij het kiezen van een passende vervolgopleiding. Load & Road van STL is een 90-minuten durende experience boordevol informatie, activiteiten en plezier. Leerlingen worden ondergedompeld in interactieve spellen en doe-opdrachten die hen laten kennismaken met de wereld van vrachtwagens en warehouses.

STL organiseert Load and Road
STL organiseert Load and Road

Speelse beroepsoriëntatie

‘Ontdekken door te doen!’ is de nadrukkelijke boodschap van deze ervaring die leerlingen helpt bij hun beroepsoriëntatie. Specifieke uitdagingen zoals rijden, docken, vastkoppelen, inpakken, beladen, bevestigen en plannen worden met games aangeboden als praktijksituaties in de transport- en logistieke sector. Zo kunnen leerlingen op een speelse manier een beeld krijgen van de beroepsmogelijkheden in transport en logistiek.

De experience aanvragen?!

VMBO- scholen (decanen) die geïnteresseerd zijn kunnen kosteloos de geheel verzorgde experience aanvragen via deze link: De wereld van transport en logistiek ontdekken? - STL. Er is geen voorbereiding van de docent nodig, begeleiders nemen de leerlingen mee in de spellen die perfect aansluiten op de belevingswereld van VMBO-leerlingen.

Blijf op de hoogte van nieuws in de transport en logistiek

Blijf op de hoogte

Ontvang wekelijks het laatste nieuws over werken in de transportsector in je mailbox.

Schrijf je in!