Vrachtwagenchauffeur Anna
Nieuws

Steeds meer vrouwen worden vrachtwagenchauffeur

Duidelijke verschuiving merkbaar

Gepubliceerd:

In de sector transport en logistiek waar traditioneel aanzienlijk meer mannen dan vrouwen werken, neemt het vrouwelijke vrachtwagenchauffeurs gestaag toe; tot 4,9% per 2023-Q2. Dat steeds meer vrouwen het beroep van vrachtwagenchauffeur een aantrekkelijk beroep vinden, blijkt ook uit de instapavond die op donderdag 19 oktober speciaal voor vrouwen wordt georganiseerd in voetbalstadion Galgenwaard in Utrecht. Er worden ongeveer 200 potentiële - vrouwelijke vrachtwagenchauffeurs verwacht die deelnemen aan de Ladies Night.

De speciale instapavond is onderdeel van de campagne ‘ikwordvrachtwagenchauffeur.nl’ van werkgeversorganisaties TLN en VVT en vakbonden FNV Transport & Logistiek en CNV Vakmensen om meer vrachtwagenchauffeurs voor de sector transport en logistiek te werven. De campagne is mogelijk dankzij de Stichting Opleidings- en Ontwikkelingsfonds Beroepsgoederenvervoer (SOOB) en wordt uitgevoerd door Sectorinstituut Transport en Logistiek (STL).

Versnelde toename noodzakelijk 

Elisabeth Post, bestuursvoorzitter TLN: ‘Er ligt een groot arbeidspotentieel bij vrouwen. En het is zonde om dat broodnodige potentieel niet te benutten. Onze sector transport en logistiek blijft groeien met allerlei verschillende, mooie arbeidskansen. Het is aan ons om een beroep te doen op vrouwen en te laten zien hoe aantrekkelijk het is om in deze sector te werken.'

Diversiteit biedt kansen

Willem Dijkhuizen, bestuurder FNV Transport & Logistiek: “De sector transport en logistiek bevindt zich in een interessante tijd. Daarin kan een nieuwe aanwas van talent, creativiteit en innovatiekracht goed worden gebruikt.” Roel van Dijk, bestuurder CNV Vakmensen: “Organisaties die meer divers zijn samengesteld, zijn beter in staat in te spelen op ontwikkelingen in hun omgeving. Meer vrouwen in de sector is niet alleen een bedrijfseconomisch maar ook een maatschappelijk belang.”

Ladies Night: experience en banenmarkt

Geïnteresseerden zijn van harte welkom op de Ladies Night om de wereld van transport en logistiek te ontdekken samen met Tom Coronel en én twee vrachtwagenchauffeurs van Meiden die Rijden: Fabienne van der Pol en Amy Blokker. Je kunt je skills testen in de vrachtwagen simulator, de logistieke wereld ervaren met de VR Xperience, je reactie testen met het uitdagende reactietijdspel en een foto maken in de speciale Doe het Selfiebox. Je kunt meerijden in de vrachtwagen en als je een rijbewijs B hebt, kun je zelf rijden. En denk je dat het beroep iets voor je is? Dan kun je je ook aanmelden voor een vrijblijvend adviesgesprek. Er is ook een banenmarkt waar je direct kennis met werkgevers die op zoek zijn naar (vrouwelijke) chauffeurs. Kortom een unieke kans om de sector transport en logistiek te verkennen.

Blijf op de hoogte van nieuws in de transport en logistiek

Blijf op de hoogte

Ontvang wekelijks het laatste nieuws over werken in de transportsector in je mailbox.

Schrijf je in!
Wat vind je van deze pagina?