convenant STC en STL
Nieuws

STL en STC bundelen kennis en kracht met samenwerkingsovereenkomst

Vandaag ondertekenden Sectorinstituut Transport en Logistiek (STL) en STC MBO College Logistiek & Vervoer (STC) een samenwerkingsovereenkomst.

Gepubliceerd:

Hiermee bundelen organisaties kennis en kracht om te zorgen voor meer jongeren in transport en logistiek. In de overeenkomst zijn afspraken vastgelegd op het gebied van innovatie, werving en onderwijsparticipatie. De samenwerking houdt onder andere in dat jongeren één dag in de week bij het STC hun mbo-opleiding volgen. En via STL – waar de jongeren in dienst komen - werken zij vier dagen bij leerbedrijven in de regio. De looptijd van het convenant is drie jaar. 

Lisette van Herk, directeur STL: “Wij zetten ons in voor instroom en duurzame inzetbaarheid van vakbekwaam personeel in de sector transport en logistiek. Deze overeenkomst is voor STL belangrijk omdat het goed is voor de student en daarmee ook voor de sector transport en logistiek. Vanuit de overtuiging dat ieder talent telt, gaan we nog meer dan voorheen inzetten om studenten te laten landen in een passende opleiding, passende sector en beroep. STC is de grootste opleider voor logistiek en transport in Nederland. Ik ben er trots op dat STL studenten bij leerbedrijven in de regio gaat detacheren. Het is voor het eerst dat we dit hebben vastgelegd in een convenant. Dat is een mooie mijlpaal in de relatie die de organisaties met elkaar hebben opgebouwd.”  

Petra van Lange, bestuurslid STC: “Wij werken al jaren informeel samen. Beide organisaties zijn toonaangevende partijen. Goede contacten zijn nu geformaliseerd door dit samenwerkingsconvenant. Ik kijk uit naar het voortzetten van onze - innovatieve –samenwerking zoals bijvoorbeeld bij The Greenery en het Westland. Ik ben ervan overtuigd dat de samenwerking gaat zorgen voor verhoging van de kwaliteit van onderwijs en een betere aansluiting bij het bedrijfsleven.” 

Foto: v.l.n.r. Petra van Lange, lid College van Bestuur STC MBO Logistiek & Vervoer College  en Lisette van Herk, directeur STL ondertekenen convenant in digitale meeting.

Blijf op de hoogte van nieuws in de transport en logistiek

Blijf op de hoogte

Ontvang wekelijks het laatste nieuws over werken in de transport en logistiek in je mailbox.

Schrijf je in!
Wat vind je van deze pagina?