Koerier met pakjes
Nieuws

Nieuw: SOOB-subsidie voor Koeriers

Lees het volledige bericht hieronder.

Gepubliceerd:

De komende jaren zijn er in de sector transport en logistiek veel goed opgeleide medewerkers nodig. SOOB, het opleidings- en ontwikkelingsfonds voor de branche, stimuleert het volgen van opleidingen en trainingen door huidige én toekomstige medewerkers in de bedrijfstak. Dit doet SOOB door het verstrekken van subsidies via SOOB Subsidiepunt. STL verzorgt de uitvoering van deze activiteiten. Nieuw is de opleiding STL Vakbekwaam Koerier.

Schadepreventief rijden met de opleiding STL Vakbekwaam Koerier

Misschien heb je het zelf ook al gemerkt. Het wordt moeilijker om een verzekering te krijgen door de vele schades die er worden gereden. Met de opleiding STL Vakbekwaam Koerier leren jouw koeriers om schadepreventief te rijden. Zo kan je bij de verzekeraar aantonen dat jouw koeriers goed zijn opgeleid. Naast veiligheid gaat de training in op de attitude van de koerier met aandacht voor de juiste houding en (communicatie)vaardigheden. De opleiding start met een ‘peer-to-peer’- gedeelte waarbij de deelnemers van elkaar leren op basis van zorgvuldig vooraf geselecteerde best practices. Ook is er een praktijkgedeelte. De deelnemers voeren daadwerkelijk een rit uit en krijgen feedback op hun schadepreventieve skills. Deze training bestaat uit drie dagdelen waarbij het dagdeel praktijk wordt afgesloten met een branche kwalificerend examen dat afgenomen kan worden door een assessor van het eigen bedrijf óf van een opleider. Er is een subsidiepercentage van 75% beschikbaar, dat betekent een subsidiebedrag van € 440,00. 

Meer informatie

Subsidie kan je heel eenvoudig aanvragen via SOOB Subsidiepunt. Als je dat nog nooit hebt gedaan, kan je je hier éénmalig registreren. Je ontvangt een persoonlijke inlog, waarmee je vervolgens subsidie kunt aanvragen. Gemakkelijk en online. Heb je al een account? Log dan in met persoonlijke inlog. Het is belangrijk om de aanvraag te doen voordat de opleiding begint. Dit jaar is de subsidie beschikbaar t/m 31 december. Per opleidingscategorie geldt er een subsidieplafond. Zodra dit is bereikt, wordt er geen subsidie meer verstrekt.

Blijf op de hoogte van nieuws in de transport en logistiek

Blijf op de hoogte

Ontvang wekelijks het laatste nieuws over werken in de transportsector in je mailbox.

Schrijf je in!
Wat vind je van deze pagina?