Vrachtwagen Robert Sjoerts
Ervaringen met BBL

Verhuizing naar Zuid-Spanje door oud BBL-student

Lees het verhaal van oud BBL-student Robert Sjoerts die een inboedel verhuist naar Zuid-Spanje.

Deel deze pagina

Van het Noorden naar het Zuiden

De afstand kan bijna niet groter zijn. Voormalig HR-directrice van Koopman Transport uit Noordhorn, Marjo Trouw, verhuisde van Noord-Nederland naar Zuid-Spanje. Marjo ging dit jaar vroegtijdig met pensioen en wilde nog één ‘life changing event’. “We zijn beiden in de zestig en waren in staat om te stoppen met werken. Nog één keer wilden we een avontuur aangaan. We verkochten ons huis in Sellingen om ons geluk ergens anders te zoeken.” 

Koopman en STL

De Koopman Transportgroep heeft vestigingen door het heel Nederland en biedt diverse takken van transport aan. Van 24-uurs palletdistributie tot autotransport. “Chauffeurs kunnen bij ons doorgroeien van een koeriersbus naar het autotransport. Dit specialistische werk vraagt om een goede opleiding. Hierdoor hebben we vaak contact met STL om scholieren een leerplek te geven.” 

Opslaan en op zoek

Er was één klein probleem; ze wisten nog niet waar ze naartoe gingen verhuizen. Maar één ding was wel duidelijk. De verhuizing moest worden gedaan door Oostland verhuizingen uit Kolham. En dus werd de inboedel tijdelijk opgeslagen. “De service van Oostland was echt fantastisch. Ze dachten goed met ons mee.”

Marjo en haar man gingen eerst een tijd in Frankrijk wonen, maar besloten toch verder te kijken. Zo kwamen ze in het Spaanse Zarzalico terecht. Een dorpje honderd kilometer ten zuiden van Murcia. “Een voordeel is dat de huizenprijzen iets vriendelijker zijn. Ook is het belastingklimaat voor ons voordeliger. En het is vaak lekker weer.”

Verhuizing door oud BBL-student

Voor chauffeur Robert Sjoerts (27) was dit gelijk een vuurdoop. Hij was nog nooit eerder in Spanje geweest met de vrachtwagen. Maar gelukkig aan ervaring geen gebrek! 

Sjoerd volgde zijn opleiding aan het Noorderpoort college in Groningen. Via STL  ging hij aan de slag bij een transportbedrijf dat gespecialiseerd is in het vervoer van meubels. Wel had Robert de ambitie om internationaal te gaan rijden en maakte de overstap naar Oostland Transport. “Ik heb altijd in het meubeltransport gezeten. Ik werk graag met de handen en verhuizingen vind ik superleuk om te doen. Bij Oostland Transport mag ik dit ook nog eens internationaal doen. Ik vind dit echt tof!”

Het is een stuk rustiger, want de planner belt je een paar dagen niet Robert Sjoerts 

Internationaal

Toen Robert bij Oostland ging werken gaf hij aan graag internationaal vervoer te willen doen. Het alleen op pad zijn en de vrijheid spreken hem erg aan. “Als je een verhuizing binnen Nederland doet, ben je vaak met meerdere mensen op pad. Als je naar het buitenland gaat, ben je alleen. Dat werkt een stuk rustiger.”

Op naar Zuid-Spanje

Voordat de eindbestemming in Zuid-Spanje werd bereikt, moest er eerst nog een adres bij Madrid worden bezocht. Helaas was de plek niet toegankelijk voor de truck van Robert. “Via het wereldwijde netwerk van Mondial Movers werken we samen met lokale verhuizers. Zij hebben het laatste stuk naar de woning op zich genomen. Met een busje konden ze er gelukkig wel komen. Je bent alleen op pad, maar je staat er gelukkig niet alleen voor.”

Na dit avontuur werd koers gezet naar de nieuwe woning van Marjo en haar man. Omdat de woning van Marjo in het buitengebied ligt, werd er bij een benzinestation afgesproken. Zo konden ze samen de weg verkennen. Sjoerd had al snel gezien dat het voor zijn vrachtwagen geen enkel probleem was om er te komen. De inboedel werd vakkundig gelost. En na een goede maaltijd en een plons in het zwembad, kon Robert fris beginnen aan de 2300 kilometer lange terugreis. 

Een BBL’er als student-werknemer aannemen?

Neem dan contact op met de adviseurs van STL. We helpen je graag aan gemotiveerde student-werknemers. Nog geen erkend leerbedrijf? We begeleiden je in alle stappen die je daarvoor moet zetten! 

Bel 088-2596271
Contact met onze binnendienstcollega's van STL

Meer weten? Bel ons voor advies!

Wij komen graag met je in contact voor een goed gesprek over BBL.

Bel: 088 - 2596116

We zijn bereikbaar tussen 08:30 en 17:00. Je kunt ons ook bereiken via: