Opleiding chauffeur
Producten en diensten

Praktijkopleiders opleiden, mét subsidie?

Bij Sectorinstituut Transport en Logistiek (STL) kun je een opleiding tot praktijkopleider volgen, gericht op het begeleiden van studenten. Het is een korte opleiding mét subsidie. Daarnaast kun je subsidie aanvragen voor iedere leerwerkplek die je creëert.

BBL-studenten volgen hun opleiding aan een ROC of Vakschool. Voor hun begeleiding stel je praktijkopleiders aan. Als Erkend Leerbedrijf moet je er minimaal één in dienst hebben. Meestal kies je dan voor medewerkers met ruime praktijkervaring. Echte leermeesters, die hun toekomstige collega’s wegwijs maken in het vak. Natuurlijk is het ook wenselijk dat ze de juiste kennis goed kunnen overbrengen. En dát is toch een vak apart.

Opleiding Praktijkopleider Transport & Logistiek

STL biedt een 2-daagse opleiding Praktijkopleider (4 modules van een dagdeel). We leren je praktijkopleiders elke student beroepsgericht op te leiden, te begeleiden en te beoordelen. Je praktijkopleiders leren ook hoe ze hun pupillen kunnen motiveren en goed laten samenwerken. Een goede praktijkopleider zorgt ervoor dat je studenten, na hun opleiding, graag bij je blijven werken.


Opleidingssubsidies in de transport en logistiek

Tips voor een vliegende start

Hoe laat je als praktijkopleider jouw studenten een vliegende start maken? We hebben wat tips op een rijtje gezet.

Subsidie praktijkopleider

Er geldt een subsidie van 100% op de opleidingskosten. Deze is beschikbaar voor SOOB-bedrijven waar een BBL-student van het Sectorinstituut werkzaam is. De subsidie ontvang je vooraf. Rond de eerste opleidingsdag ontvang je een factuur voor de kosten per deelnemer. Het uiteindelijk te betalen bedrag komt neer op ongeveer € 120,- p.p. (incl. btw). Meer informatie vind je op de website van VTL-cursussen.

Jongens in magazijn

Opleiding praktijkopleider

We verzorgen de opleiding ten minste 2 maal per jaar. We beginnen dan om 08.30 uur sluiten om 16.30 uur af. Er is geen examen. Als deelnemer ontvang je van ons een getuigschrift. Je kunt je nu al aanmelden.
Meld je aan

Subsidie voor elke leerwerkplek

Je bedrijf maakt kosten als je een student-werknemer in huis haalt. De Subsidie praktijkleren is een vergoeding voor een deel van deze kosten. Per leerwerkplek kun je maximaal € 2.700,- ontvangen (over een periode van 40 weken). Je moet in ieder geval aan de volgende voorwaarden voldoen:

  • Je geeft begeleiding aan één of meer studenten die een BBL-opleiding volgen.
  • Jouw bedrijf is een Erkend Leerbedrijf.

Deze subsidie loopt via de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO). Op de website van RVO vind je alle informatie over de Subsidieregeling praktijkleren.

Aanvragen Subsidie praktijkleren

Voor het aanvragen van de Subsidie praktijkleren hebben we een speciale online tool gemaakt: STL Praktijkleren. Deze online tool geeft je ook informatie over de studenten die via ons bij jullie gedetacheerd worden.

Het gebruik van onze tool voor je subsidieaanvraag is helemaal gratis voor alle bedrijven die bij SOOB aangesloten zijn en of studenten via STL gedetacheerd hebben. We controleren je aanvraag op volledigheid en juistheid, waarna jij er akkoord op kunt geven. Met STL Praktijkleren heb je altijd inzicht in jouw aanvraag en de behandeling ervan. Je ontvangt bovendien precies de managementinformatie die je nodig hebt.

Maak snel en eenvoudig je bedrijfsprofiel aan op STL Praktijkleren. Je ontvangt daarna een overeenkomst voor het gebruik van onze tool.

Direct aanvragen

Veelgestelde vragen

Contact met onze binnendienstcollega's van STL

Meer weten?

Heb je vragen? Onze coaches en adviseurs staan voor je klaar.

Bel: 088-4600501

We zijn bereikbaar tussen 08:30 en 17:00. Je kunt ons ook bereiken via:

Wat vind je van deze pagina?