Werkgever in de transport en logistiek
Tips & advies

Laaggeletterden vooruithelpen

Wil je medewerkers stimuleren om hun vaardigheid in het lezen, schrijven en/of rekenen te verbeteren? Kies dan met je medewerkers een traject dat goed bij ze past. STL biedt tal van mogelijkheden.

Eerste hulp bij laaggeletterdheid 

Een goed gesprek met je medewerker gehad? Dan is het tijd om de daad bij het woord te voegen! Voor laaggeletterde medewerkers is deskundige begeleiding beschikbaar via een regionaal Taalhuis. Vaak kun je medewerkers kosteloos (of met subsidie) aan een cursus laten deelnemen. Er zijn lessen voor medewerkers met een Nederlandse achtergrond (NT1-doelgroep). Medewerkers voor wie het Nederlands een tweede taal is, kunnen deelnemen aan NT2-lessen (online, in een groepje of 1-op-1). Denk daarbij aan internationale arbeidskrachten of statushouders. Neem contact op met de adviseurs van STL voor advies. 

Taallessen toegespitst op jouw bedrijf

Voor de sector transport en logistiek zijn NT2-trajecten beschikbaar waarin bedrijfsspecifieke werkprocessen worden meegenomen. Al tijdens de cursus raken je (kandidaat-)medewerkers dan bekend met je bedrijf en het werk. Soms kunnen de lessen ook in je bedrijf worden gegeven. Lees hoe CTS GROUP en DetailResult hun taallessen voor statushouders regelen. 


“Wat een laaggeletterde ervan overtuigt er iets mee te doen, is vaak de steun vanuit de omgeving.” HR-manager Caroline Goulmy over de aanpak van laaggeletterdheid bij DB Schenker. 

Aanpak laaggeletterdheid bij DB Schenker

02:21

Aanpak laaggeletterdheid 

Samen met deskundige partners ontwikkelde STL een aanpak om de taalvaardigheid binnen de sector te bevorderen. De aanpak kent 3 stappen:  


  1. Laaggeletterdheid herkennen 
  2. Laaggeletterdheid bespreekbaar maken
  3. Laaggeletterden aan basisvaardigheden helpen 

Weggeefactie: 10 Sets Woordkaarten + 10 Workshops

Heb je medewerkers die de Nederlandse taal lastig vinden? Voor transport en logistiek zijn er nu speciale Woordkaarten! De eerste 10 werkgevers die ons een mailtje sturen, ontvangen een gratis set van 250 kaarten t.w.v. € 49. Zit jij daarbij? Dan kun je ook gratis deelnemen aan een workshop in de Week van Lezen en Schrijven (september 2022). 

Stuur dus snel een mailtje naar info@stlwerkt.nl en vermeld in de onderwerpregel: Woordkaarten. Vergeet je adresgegevens niet!

Meld je direct aan!

Veelgestelde vragen

Meer informatie over laaggeletterdheid?

Neem contact met ons op.

Bel: 088 - 2596111

We zijn bereikbaar tussen 08:30 en 17:00. Je kunt ons ook bereiken via:

Wat vind je van deze pagina?