Statushouder aan het werk in de transport en logistiek
Informatie

Al aan statushouders gedacht? Neem ze in dienst!

Zoek je vrachtwagenchauffeurs? Kraanmachinisten? Logistiek medewerkers? Statushouders staan klaar om bij jou te beginnen! Hebben ze nog een cursus, training of rijopleiding nodig? Die betaalt Sectorinstituut Transport en Logistiek (STL)! We hebben de geschikte kandidaten al voor je geselecteerd.

Een statushouder in dienst nemen 

Samen met gemeenten begeleidt STL statushouders naar een baan in de sector. We hebben de ambitie om vele statushouders aan een baan en een opleiding te helpen. Daarmee helpen we ook tientallen ondernemers om goede, gemotiveerde medewerkers in dienst te nemen, onder prettige voorwaarden Een win-winsituatie dus.

‘Terecht wordt van bedrijven sociaalverantwoord ondernemerschap verwacht. Daarom wilden ook wij aan de slag met statushouders.
Rob Zwart, DC Manager DetailResult Sassenheim

Wat zijn de voordelen als je een statushouder in dienst neemt?

 • Je hoeft geen kandidaten te selecteren en te testen; dat doen wij voor je. 
 • Je haalt gemotiveerde nieuwe medewerkers binnen. 
 • Je betaalt géén wervings- en selectiekosten
 • Je hebt geen financiële investeringen
 • Je hebt geen kosten voor de (rij)opleiding en trainingen. 
 • Je hebt geen omkijken naar het opleiden van je nieuwe medewerker; wij helpen de statushouder bij de inschrijving en bieden begeleiding tijdens de opleiding. 
 • Je levert een maatschappelijke bijdrage én vergroot de diversiteit binnen jouw bedrijf. 
Meer weten over het aannemen van statushouders? Meld je aan voor de informatiebijeenkomst

100% subsidie op de opleiding 

STL zorgt voor de selectie van geschikte statushouders. We testen of ze de juiste vaardigheden hebben om de werkzaamheden in jouw bedrijf te verrichten. We kijken daarbij ook naar hun taalvaardigheid, intelligentie en rijvaardigheid. 

Als een kandidaat een (aanvullende) opleiding of extra taallessen nodig heeft, dan organiseren wij dat. Wij vergoeden die opleidingen, cursussen en de eventuele taallessen voor 100%. Ook als er een rijopleiding nodig is voor het werk als vrachtwagenchauffeur of koerier, dan geldt een 100% vergoeding. Een subsidie van het Europees Sociaal Fonds (ESF) stelt ons daartoe in staat. 


Statushouders in dienst nemen. Zo werkt het! 

 • Meld jouw bedrijf aan op stl.nl. Hier vind je ook meer informatie over het traject. We nemen daarna contact met je op. 
 • Elke kandidaat wordt door STL getest op vaardigheden en motivatie. Je hebt vervolgens ook zelf een kennismaking en (sollicitatie)gesprek met de kandidaat. Dan kun je beoordelen of er een match is. Je beslist dan of je de kandidaat in dienst neemt. 
 • Vóórdat de statushouder bij jou aan de slag gaat, teken je een contract voor een aanstelling van minimaal 1 jaar (bij 32 uur per week), of voor minimaal 2 jaar (bij 24 uur per week). De statushouder heeft dan een dienstbetrekking bij jou. 
 • De leidinggevende en ‘buddy’ van de statushouder krijgen een training van 4 dagdelen die zij kosteloos kunnen volgen. 
 • Samen met jou, de STL-loopbaanadviseur, de coach en de statushouder wordt het leerarrangement samengesteld. Dit doen we kosteloos.  
 • Wordt jouw kandidaat vrachtwagenchauffeur? Of koerier? Dan treedt hij of zij eerst bij jou in dienst in een andere functie (bijvoorbeeld als magazijnmedewerker of bijrijder). Zodra de rijopleiding (B, C, of CE) is afgerond, kan jouw nieuwe medewerker zelfstandig de weg op.  
 • De ESF-subsidie wordt niet aan jouw bedrijf uitgekeerd. De subsidie is bedoeld voor de opleiding en loopbaanbegeleiding van de statushouder en het vergoeden van verleturen. Je kunt de subsidie dus niet achteraf verhalen op de statushouder. 
 • Het in dienst nemen van statushouders is mogelijk voor alle SOOB-bedrijven. 
Als statushouder kan je aan de slag in de transport en logistiek

Informatiebijeenkomst statushouders opleiden

Wil je meer informatie over de subsidiemogelijkheden voor het opleiden van statushouders en het traject? Meld je aan voor één van onze informatiebijeenkomsten.

Meld je aan voor de informatiebijeenkomst

Volledig ontzorgd én prima begeleiding 

We ontzorgen je zo veel mogelijk. Als een statushouder bij jou aan het werk gaat en onder werktijd een opleiding volgt, dan vergoeden wij deze ‘verleturen’. Je kunt ze bij ons declareren tot € 12,95 per verloren werkuur.  

De training voor de leidinggevende en de buddy zorgt ervoor dat je statushouders op een prettige manier aan boord haalt. Statushouders kunnen zich dan sneller aanpassen aan de werkcultuur. De training levert ook extra draagvlak op onder de collega’s op de werkvloer. Dat is een belangrijk onderwerp als je statushouders aanneemt.  

Brochure statushouders

Brochure voor werkgevers die een statushouder in dienst willen nemen.

Download het bestand (0,34 MB) Lees voor met readspeaker
Personeel opleidingen tot vrachtwagenchauffeur met subsidie

TIP: Statushouders laten doorstromen

Gaat een statushouder aan het werk als logistiek medewerker? Maar wil hij of zij na 1 of 2 jaar graag vrachtwagenchauffeur worden? Maak dan gebruik van de aantrekkelijke subsidie voor doorstromers. Deze subsidie geldt voor alle medewerkers in de sector die willen doorstromen.  

Meer informatie

Veelgestelde vragen

Contact met onze binnendienstcollega's van STL

Meer weten?

Neem contact op met de adviseurs van het mobiliteitscentrum.

Bel: 088 - 2596106

We zijn bereikbaar tussen 08:30 en 17:00. Je kunt ons ook bereiken via:

Wat vind je van deze pagina?
;