Neem contact met ons op
Vragen over gezond leven in transport en logistiek? Onze adviseurs staan voor je klaar.
Wij staan voor je klaar in de transport en logistiek. De sector vol kansen en mogelijkheden! Of je nu graag in een distributiecentrum werkt of liever de weg op gaat in een vrachtwagen, bij STL maken we het mogelijk. We helpen je met het zoeken naar je droombaan, bij je rijopleiding en zorgen ervoor dat je goed voorbereid aan de slag gaat. We gaan samen op weg naar jouw volgende stap.
Alles voor werkzoekendenWij zijn er voor jou én de rest van de sector transport en logistiek. Opgericht door en vóór de sector zorgen wij voor jouw werk en ontwikkeling. We helpen je om de juiste opleiding te kiezen, een leuk leerbedrijf te vinden en je carrière een vliegende start te geven. We gaan samen verder voor jouw toekomst.
Alles voor studentenOnze sector is een sector die continu in beweging is. Als jij je hoofd koel wilt houden in deze snelle sector is fysiek en mentaal in balans zijn belangrijk. We helpen je professioneel te ontwikkelen, een goede balans te vinden, veilig te werken, of een baan te vinden waar je blij van wordt. Wil jij vooruit? Dan maken wij de weg vrij.
Alles voor werknemersWij zijn er voor jou én de rest van de sector transport en logistiek. Opgericht door en vóór de sector zorgen wij voor méér instroom en minder uitstroom. We helpen je om personeel te vinden, te behouden en op te leiden. We gaan samen verder voor jouw bedrijf.
Alles voor werkgeversWij zijn actief op de arbeidsmarkt in transport en logistiek. Opgericht door en vóór de sector, zorgen wij voor méér instroom en minder uitstroom. STL werkt voor bedrijven en de mensen die er werken. Wij brengen ze in beweging en helpen ze op weg. Zodat mensen met plezier aan het werk gaan en blijven.
Alles over STLOp deze pagina vind je antwoorden op de veelgestelde vragen over gezond leven in de transport en logistiek. Staat je vraag er niet bij? Neem dan contact met ons op.
STL helpt met info en advies over de penopauze. Ook biedt STL coaching voor een gezonder leven zoals hulp bij stress, beter slapen, afvallen, stoppen met roken en meer.
Symptomen van de penopauze kunnen zijn: vermoeidheid, stemmingswisselingen, opvliegers, verlies van spierkracht, en minder zin in seks.
Je kunt in de penopauze zijn als je vaak moe bent, stemmingswisselingen hebt, spierkracht verliest of minder zin in seks hebt. Deze veranderingen beginnen meestal tussen je veertigste en vijftigste.
Praten met je baas over overgangsklachten is best spannend, maar belangrijk voor je welzijn op het werk. Zeg dat je je werk goed wilt blijven doen en denkt dat aanpassingen kunnen helpen. Wees open over wat je ervaart en wat je nodig hebt om je werk beter te kunnen doen. Je kunt ook voorstellen om samen een plan te maken. Voor tips over hoe je dit gesprek voert, zie onze pagina overgang en werk.
Je baas kan je op verschillende manieren ondersteunen tijdens de overgang op werk. Hij of zij kan aanpassingen in het rooster maken, zorgen voor een comfortabele werkomgeving, of je vaker pauzes geven. Het is ook fijn als je baas begrip toont voor wat je doormaakt en open staat voor aanpassingen die jou kunnen helpen.
Ja, je kunt je zeker voorbereiden op de overgang. Begin met het aanleren van een gezonde leefstijl en lees wat meer over de fases en symptomen van de overgang. Zo snap je beter wat er gaat komen.
Om je voor te bereiden op de overgang, is het goed om meer te leren over wat je kunt verwachten. Probeer gezond te eten, regelmatig te bewegen en voldoende rust te nemen. Ook kun je praten met vrouwen die al door de overgang heen zijn, of advies vragen aan een overgangsconsulent.
Als je je vroeg voorbereidt op de overgang, snap je beter wat er met je lichaam gebeurt. Dit kan helpen om minder gestrest te zijn als je symptomen begint te merken. Je kunt ook met je werkgever praten over aanpassingen die je nodig hebt om je werk goed te blijven doen.
Ja, je kunt zeker werken tijdens de overgang. Het kan soms wel lastiger zijn door de klachten die je hebt. Praat met je baas over kleine aanpassingen op je werk die je kunnen helpen, zoals een aangepast rooster of iets vaker pauzes nemen.
Als je last hebt van de overgang, kun je een paar dingen doen om je beter te voelen. Eet gezond, zorg voor genoeg beweging en probeer genoeg te slapen. Draag kleding in laagjes zodat je makkelijk iets uit kunt trekken bij een opvlieger. Praat ook met je huisarts of een overgangsconsulent over hoe je met je klachten om kunt gaan.
Een overgangsconsulent is een expert die veel weet over de overgang. Deze consulent helpt je te begrijpen wat er met je lichaam gebeurt en geeft advies over hoe je met deze veranderingen omgaat, zowel thuis als op je werk. Je kunt hulp krijgen van een overgangsconsulent via STL.
Een overgangsconsulent kan jou helpen beter om te gaan met klachten van de overgang tijdens je werk. Ze geven advies over kleine veranderingen op je werkplek, zoals vaker pauzes nemen, en tips voor beter slapen of minder last hebben van opvliegers.
Dat verschilt per vrouw. Veelvoorkomende symptomen van de overgang zijn opvliegers, stemmingswisselingen zoals angstig of snel geïrriteerd zijn, moeheid, slecht slapen en veranderingen in je menstruatie. Sommige vrouwen hebben ook last van gewrichtspijn en hoofdpijn.
Tijdens de overgang kun je verschillende dingen merken, zoals moeheid, stemmingswisselingen en opvliegers. Je gewrichten kunnen pijn doen en je kunt moeite hebben met concentreren.
De meeste vrouwen komen in de overgang tussen hun 45e en 55e levensjaar. Het begin van de overgang verschilt per vrouw. Sommige vrouwen ervaren het al iets eerder, rond hun 40e.
Je kunt in de overgang zijn als je menstruatie onregelmatig wordt of stopt. Andere tekenen zijn opvliegers, ‘s nachts zweten, of veranderingen in je stemming.
De Inzetbaarheidscheck is een online vragenlijst. Na het aanmaken van een account kun je de vragen invullen. Ze gaan over je lichamelijke en geestelijke gezondheid, leefstijl, je werk en je werkbeleving. Je kiest zelf de onderwerpen waarover je vragen wilt beantwoorden. Je ziet dan meteen de uitslagen en persoonlijke tips op het dashboard. Dit persoonlijke advies helpt je gezond en met plezier je werk te blijven doen. Als je ergens risico loopt, kun je ook gebruikmaken van een coach. Dat aanbod verschijnt vanzelf op je dashboard. Jij beslist of je met die coach verder gaat!
Na ongeveer een jaar krijg je een uitnodiging om een herhaalcheck te doen. Dat zijn precies dezelfde vragen. Je kunt dan zien of je vooruit bent gegaan. Meld je aan voor de Inzetbaarheidscheck en je ziet meteen hoe je ervoor staat! Wil je er eerst wat meer over weten, ga dan naar onze informatie over de Inzetbaarheidscheck.
Coaches zijn specialisten. Een coach helpt je dus heel gericht. STL heeft bijvoorbeeld coaches die je ondersteunen bij mentale problemen. Heb je last van stress, slaapproblemen of werkdruk? Zit je niet lekker in je vel? Of ga je met tegenzin naar je werk? Dan kan mentale coaching je helpen!
In maximaal 10 gesprekken werk je met de coach naar een gezonde balans toe. Dat gebeurt meestal via online-gesprekken. Maar vaak zijn die gesprekken ook mogelijk bij je thuis of bij jou in de buurt. Zelfs in de avonduren of op zaterdagen kun je een afspraak maken. Je bepreekt dan met je coach wat jou dwars zit. De oorzaken komen aan het licht. Samen maak je een plan en werk je aan een oplossing. Je zet steeds de stappen waarbij jij je prettig voelt. Zo loop je minder risico op psychische klachten. En houd je meer energie over.
Een schuld hoeft niet direct een probleem te zijn. Als je het geld voor de aflossing van de schuld maar kunt missen, en genoeg geld overhoudt om normaal van te leven. Maar soms stapelen schulden zich op. Dat leidt tot zorgen en stress, zeker als je op een gegeven moment jouw aflossingen en ook je andere rekeningen niet meer kunt betalen.
Maar niet alleen schulden, ook onzekerheid over je geld zorgt vaak voor stress. Wanneer je vaak aan het eind van de maand geld tekort komt bijvoorbeeld. En ook als je niet spaart, kan dat problemen geven. Wat als bijvoorbeeld je wasmachine stuk gaat en je geen geld hebt voor een nieuwe?
Je hebt eerst een gesprek met de budgetcoach over jouw situatie. Dat gebeurt online of bij je thuis. Hierna heb je nog 2 vervolggesprekken waarin je adviezen van de budgetcoach krijgt. Zo krijg je overzicht over je financiën. Samen bekijken jullie daarna of er meer nodig is.
Vind je het een grote stap om een coach in de arm te nemen? Denk dan eens aan al die topvoetballers. Die kunnen aardig met een balletje overweg, maar hebben toch een coach. Gaan ze nóg beter van voetballen!
Je hebt eerst een gesprek met de budgetcoach over jouw geldzaken. Dat kan met een online gesprek of bij je thuis. Daarna krijg je twee vervolggesprekken. Daarin krijg je adviezen van de budgetcoach. Samen kijken jullie daarna of er meer gesprekken nodig zijn.
Vragen over gezond leven in transport en logistiek? Onze adviseurs staan voor je klaar.
Wij zijn bereikbaar tussen 08:30 en 17:00. Je kunt ons ook bereiken via: