Veilig werken in een warehouse
Tips en advies

Hoe werk je veilig in het warehouse? 4 tips voor logistiek medewerkers!

Het kan druk zijn in het magazijn. Heftrucks die af en aan rijden. En alles moet op tijd op transport. De producten liggen vaak hoog boven je hoofd opgestapeld. Een klein foutje kan dan grote gevolgen hebben. Hoe blijf jij veilig werken?

Tip 1: Schat in 1 minuut je risico´s in 

Zeker weten dat je veilig aan de slag gaat? Check dan je werkomgeving en het materieel waarmee je werkt. Daarvoor doe je een Laatste Minuut Risico Analyse (LMRA). Dat duurt maar 1 minuut. Je kijkt om je heen en je checkt de situatie. 


Een LMRA bestaat uit drie stappen: 

  1. Risico’s beoordelen 
  2. Maatregelen bepalen 
  3. Maatregelen uitvoeren 

Een LMRA doe je voordat je begint met werken. Heb je even pauze gehouden? Dan doe je de analyse opnieuw! Dit lijkt misschien overdreven, maar dingen kunnen snel veranderen. Neem je werk over van een collega? Dan voer je weer een LMRA uit. 

 Lees bij de ‘veelgestelde vragen’ hieronder meer over de LMRA. 


Tip 2: Wees je bewust van risico’s 

Zowel bij het laaddock, op kruisingen in het warehouse en op de loop- en rijpaden doen zich risico’s voor. Veilig werken is daar absoluut noodzakelijk. Ieder jaar vinden er alleen al in Nederland zo’n 1.500 ernstige ongelukken in warehouses plaats. Gemiddeld 7 met dodelijke afloop.  

Bekijk de filmpjes voor tips waar je op kunt letten:   


Tip 3: Gebruik onze toolboxen 

Wil je meer doen aan veiligheid? Vraag dan je werkgever of je onze toolboxen mag gebruiken. Een toolbox is een korte online-training. Met voorbeelden uit de praktijk.  Kijk welke toolboxen we voor je hebben


Tip 4: Raadpleeg je preventiemedewerker 

Heb je vragen over veilig werken en een veilige werkplek? Ga dan langs bij je preventiemedewerker. Als je niet weet wie dit is, vraag het na bij je leidinggevende. 

Veelgestelde vragen

Contact met onze binnendienstcollega's van STL

Hulp en ondersteuning nodig bij veilig werken?

Neem contact met ons op. Onze adviseurs staan voor je klaar.

Bel: 088 - 2596121

We zijn bereikbaar tussen 08:30 en 17:00. Je kunt ons ook bereiken via:

Wat vind je van deze pagina?