Werken in de transport

Hoe de transportwereld 10 jaar later veranderd zal zijn.

Toekomst transportsector

Wil je weten hoe de toekomst van de transportsector eruitziet? Hoe werkt een vrachtwagenchauffeur over 10 jaar?

Neem dan een kijkje in de kamer van de toekomst. Hier vind je alles over het chauffeursvak 10 jaar in de toekomst. 

Zonder transport staat alles stil.

Dit zagen we tijdens de Corona crisis. Vrachtwagens konden Engeland niet meer in of uit, schappen in de supermarkten raakten leeg en de Engelse bevolking had de meest simpele kerst sinds de Tweede Wereldoorlog. Nederlandse transporteurs wisten niet hoe zij hun chauffeurs terug naar Nederland kregen. In de toekomst bevoorraden de Nederlandse chauffeurs Engeland nog steeds. Nu Engeland uit de Europese Unie is gestapt gaat de digitalisering in een stroomversnelling. Het transport en ‘papierwerk’ is hierdoor een stuk overzichtelijker.
Lees ook: digitalisering voor vrachtwagenchauffeurs

Nederland blijft een belangrijke poort van en naar de EU.

Waar scheepvaart is, blijft ook vervoer over de weg nodig. Ook onderzoeken bedrijven op welke andere manieren vervoer naar logistieke hubs mogelijk is. Denk dan naast transport ook aan binnenvaartschepen en treinen.

Lees ook: Hoe ziet het chauffeursvak eruit in 2030?

Transport blijft belangrijk 

In de toekomst blijft transport dus nog steeds noodzakelijk. Wel gaat er waarschijnlijk veel veranderen. Steden laten minder vervuilende voertuigen toe en willen minder vervoersbewegingen. Dat is alleen maar logisch als je kijkt naar het aantal vrachtauto's dat in 2020 halfleeg moest rijden.

Oplossingen

Oplossingen zoals Uber Freight (Sennder) brengen via hun platform vraag en aanbod bij elkaar. Daardoor zitten vrachtwagens in de toekomst voller. Dezelfde hoeveelheid vracht wordt dan door minder vrachtwagens vervoerd.  

Neutrale City Hubs ontstonden in 2020 al aan de rand van de grote steden. Deze zijn onafhankelijk van vervoerders. Steeds meer kleine- en middelgrote steden krijgen de komende jaren zo'n eigen City Hub.

Lees ook: Wat is een City Hub en hoe werkt het? en Chauffeur van de toekomst  

Welke kant ga jij op?

Ben je op een kruispunt gekomen in je loopbaan maar weet je niet welke richting je op wilt gaan? Vraag gratis loopbaanadvies aan: loopbaanbegeleiding bij STL.

Contact met onze binnendienstcollega's van STL

Nog vragen?

Neem contact met ons op.

Bel: 088 - 2596111

We zijn bereikbaar tussen 08:30 en 17:00. Je kunt ons ook bereiken via:

Wat vind je van deze pagina?