Werken in de transport en logistiek

Werk je graag met verschillend materieel?

En voel jij je thuis in de bouw? Dan is een beroep als chauffeur bouwmaterialen transport echt iets voor jou! Onder bouwmaterialen transport vallen veel soorten transport. Dat komt omdat er veel soorten en maten bouwmaterialen zijn!

Denk aan houten planken, betonnen buizen of stalen wanden. En wat dacht je van zand, cement of klei. Al deze materialen worden vervoerd naar bouwplaatsen, bouwmarkten, bedrijven en consumenten binnen en buiten Nederland. Met kraanwagens, binnenladers of vlakvervoer. Draag jij ook jouw steentje bij?

Als chauffeur bouwmaterialentransport vervoer je allerlei soorten en maten bouwmaterialen. Elk type product vraagt om een eigen werkwijze en type vervoer. Dat maakt dit werk heel divers. Het hangt er dus helemaal van af waar je gaat werken. Wist je trouwens dat in Nederland veel chauffeurs werkzaam in het bouwmaterialenvervoer? Het bevoorraden van bouwmarkten vormt hierin een belangrijk onderdeel. 

Zij-instroom vrouw Distributievervoer

Welk rijbewijs heb je nodig

Je bent in het bezit van een rijbewijs CE. En van code 95. Afhankelijk van wat je vervoert, rijd je in een trailer, combi, binnenlader of autolaadkraan.

In wat voor wagen je rijdt

Waar je precies in rijdt, hangt af van het materiaal dat je vervoert. Zo laad je een volle vracht betonstenen met een autolaadkraan. Terwijl je met een binnenlader volle laadvloeren naar de bouwplaats brengt en wisselt met een lege laadvloer. Zo kun je snel weer door naar je volgende vracht. Of je vervoert tonnen zand van A naar B met de kipper. 

Wanneer je extreem grote en zware bouwmaterialen vervoert, werk je in exceptioneel transport. Meer weten over exceptioneel transport?  

Welke certificaten je nodig hebt

Voor het zelf laden en lossen is het handig dat je een heftruckcertificaat hebt. Als je regelmatig bij bouwplaatsen lost, is meestal een Vca-certificaat nodig. Gebruik je een autolaadkraan bij het bouwen, dan moet je een certificaat machinist autolaatkraan met hijsfunctie hebben.

Dit ben jij!

Als chauffeur bouwmaterialentransport heb je een afwisselende baan. Je rijdt verschillende routes en komt bij allerlei soorten bedrijven. Die afwisseling spreekt jou aan en je bent dan ook flexibel. 

Stressbestendigheid komt goed van pas in dit werk. Je bent vaak vroeg uit de veren en maakt lange werkdagen. 

Je voelt je verantwoordelijk voor jouw vracht en werkt zelfstandig. De producten bezorg je met een glimlach bij je klant. Je hecht veel waarde aan veiligheid en kwaliteit in je werk. En denkt graag mee hoe dingen beter kunnen. 

Deze functies zijn er 

In het bouwmaterialentransport komen de volgende functies voor:

  • Trailerchauffeur 
  • Combi chauffeur (wipkar en conventioneel) 
  • Bakwagenchauffeur 
  • Chauffeur autolaadkraan 
  • Chauffeur stenentrailer 
  • Knijperwagenchauffeur
  • Truckmixer (betonmixer)

Zij gingen jou voor!

Word zeecontainer chauffeur - vrachtwagenchauffeur

Starten als chauffeur bouwmaterialenvervoer?

Check de beschikbare vacatures in onze vacaturebank!
Ga naar de vacaturebank

Veelgestelde vragen

Bekijk hier alle vragen
Contact met onze binnendienstcollega's van STL

Meer informatie?

Neem contact met ons op. Onze adviseurs helpen je graag verder.

Bel: 088 - 2596106

We zijn bereikbaar tussen 08:30 en 17:00. Je kunt ons ook bereiken via:

Wat vind je van deze pagina?