Ervaringen

'Wanneer je iets leuk vind, dan moet je het gewoon doen.'

Sharon (23) werkt met plezier als vrachtwagenchauffeur. Ze werkt voornamelijk in Nederland, maar soms komt ze ook op andere leuke plekken in Europa aan. Ze heeft speciaal om dit werk te kunnen doen een BBL opleiding gedaan. In dit interview vertelt ze meer over haar opleiding en hoe ze het vindt om op de vrachtwagen te zitten. Lees snel verder!

Welke opleiding heb je precies gedaan? 

Chauffeur wegvervoer  

Hoe lang heb je over de studie gedaan?

Over de opleiding heb ik 1,5 jaar gedaan. De opleiding is eigenlijk 2 jaar, maar doordat ik mijn rijbewijs al had, heb ik er korter over gedaan. Daardoor kon ik na de opleiding heel snel aan de slag.  

Wat heeft ervoor gezorgd dat je de studie bent gaan doen?

Eerst heb ik twee andere opleidingen gedaan, waaronder een kappersopleiding. Totaal niet in dezelfde sector en uiteindelijk ook niet wat ik wilde. Mijn vader is vrachtwagenchauffeur, daar ging ik weleens mee op de vrachtwagen. Op deze manier is mijn interesse gewekt en het blijkt uiteindelijk heel goed bij mij te passen.   

Wat voor werk ben je uiteindelijk gaan doen?

Uiteindelijk ben ik ook vrachtwagenchauffeur geworden. Je kunt er ook voor kiezen om met deze opleiding busjes te besturen, maar ik zit toch liever op de vrachtwagen. 

Hoe was het om voor het eerst een vrachtwagen te besturen?

In eerste instantie spannend, maar zoals met veel dingen moet je gewoon veel oefenen. Daardoor gaat het elke keer steeds soepeler. 

Hoeveel uur per week werk je?

Op de vrachtwagen zit ik 5 dagen per week. Het zijn allemaal wisselende tijden en het werk is ook afwisselend. Op sommige momenten word je om 04:00 uur verwacht en ben je ook vroeg klaar. Op andere momenten heb je een avondrit. Geen 9-5 baan dus. 

Ben je bij het bedrijf beland waar je ook tijdens je studie zat?

Nee, uiteindelijk heb ik voor een ander bedrijf gekozen. De reden hiervoor is omdat ik specifiek op de vrachtwagen wilde zitten. 

Wat vind je het leuks aan je beroep?

De vrijheid die je hebt doordat je zelf verantwoordelijk bent voor je ladingen. Daarnaast is het ook heel gezellig. Dit had ik van tevoren niet verwacht. Mijn beeld was dat ik altijd alleen zou zijn, maar bij het laden en lossen maak je toch al gauw een praatje. Hierdoor heb je zowel momenten alleen, als gezellige momenten met anderen. Dat had ik van tevoren niet verwacht. 

Hoe is het om met zoveel mannen samen te werken?

Leuk! Er is geen verschil tussen mannen en vrouwen in de branche. 

Hoe is het om als vrouw in de branche te werken? 

Er is geen verschil, we krijgen allemaal hetzelfde werk. Op fysiek vlak zijn er ook geen beperkingen. 

Wat zou je zeggen tegen mensen die in de branche willen werken? 

Wanneer je iets leuk vindt, dan moet je het gewoon doen. Er zijn geen beperkingen en alles waarvan je niet weet of je het kunt doen, kun je leren. 

Ben jij ook benieuwd hoe jij aan de slag kunt gaan als vrachtwagenchauffeur? Bekijk hier de mogelijkheden bij STL. 

Wil je ook werken in de transport en logistiek? Bekijk onze vacatures Naar de vacaturebank
Contact met onze binnendienstcollega's van STL

Meer informatie?

Neem contact met ons op. Onze adviseurs helpen je graag verder.

Bel: 088 - 2596106

We zijn bereikbaar tussen 08:30 en 17:00. Je kunt ons ook bereiken via:

;