VMBO Load & Road experience

De wereld van transport en logistiek ontdekken? Game on!

De perfecte kennismaking met wat werken in de transport en logistiek inhoudt: Load & Road. De experience van Sectorinstituut Transport en Logistiek (STL), ontwikkeld voor vmbo-scholen. 90 minuten met een volle lading aan informatie, activiteiten en plezier. Gratis en geheel verzorgd!

Met interactieve spellen en doe-opdrachten introduceren we leerlingen in de wereld van de vrachtwagens en warehouses. We bootsen die wereld na. Dat doen we op school, speciaal voor 2e - en 3e-jaars vmbo-leerlingen. Omdat we onze sector graag onder de aandacht brengen. En om docenten te ondersteunen bij de loopbaanoriëntatie (LOB).  

Aansprekende games 

Ontdekken door te doen! Alle spelonderdelen in deze experience zijn daarop gericht. We leggen uitdagingen neer bij leerlingen die ze alleen of samen oplossen. Praktijksituaties waarmee je in de transport en logistiek te maken krijgt. Dat levert precies de inzichten op die die leerlingen nodig hebben voor hun studiekeuze. Zo komen ze te weten of de sector transport en logistiek iets voor ze is. Ze maken kennis met de mogelijkheden in de transport en logistiek.

Load & Road experience

  • Kosteloos voor VMBO's
  • Geen voorbereiding nodig
  • Speciaal voor 2e en 3e-jaars studenten
  • Ontdekken door doen
Laat jouw leerlingen kennis maken met de transport en logistiek. Vraag vandaag nog de experience aan!
Koppelspel Load & Road experience
Race battle Load & Road experience
Pakpuzzel Load & Road experience

Geheel verzorgd 

Load & Road sluit perfect aan op de belevingswereld van vmbo-leerlingen. Onze begeleiders nemen ze mee in het spel. De experience vraagt ook geen voorbereiding van de docent. Het is wel belangrijk hij/zij bij de experience aanwezig is om de leerlingen gezellig mee te laten doen.  Voor de experience is een ruimte nodig waarin de spellen kunnen worden opgesteld en worden gespeeld, denk aan een aula, hal in school, sporthal, gang, etc.

Hoeveel leerlingen kunnen deelnemen aan de experience?

Aan de experience kunnen per dag maximaal 4 klassen deelnemen met maximaal 35 leerlingen per klas.

Aanmelden en datum 

Heb je interesse in Load & Road? Laat ons via de mail weten wanneer we je school kunnen bezoeken. Onze schoolbezoeken zullen starten vanaf 1 november 2023

Stuur je mail naar Irene Slats – van Ommen, projectcoördinator voor Load & Road. Irene neemt dan contact met je op om de details te bespreken. Graag in je mail vermelden wanneer en hoe je bereikbaar bent (i.v.m. de schoolvakantie). 


Irene Slats

Meer informatie?

Ook voor vragen over Load & Road kun je bij Irene Slats - van Ommen terecht.

Bel: 06-46715305

We zijn bereikbaar tussen 08:30 en 17:00. Je kunt ons ook bereiken via:

Wat vind je van deze pagina?