Europees sociaal fonds
Nieuws

ESF-subsidie voor kwetsbare werkenden in transport en logistiek

Sectorinstituut Transport en Logistiek (STL) heeft in opdracht van SOOB/sociale partners de door SZW vanuit het Coronacrisisherstelfonds REACT-EU toegezegde ESF-subsidie in 2022 en 2023 ingezet voor scholingstrajecten ten behoeve van bijna 300 kwetsbare werkenden.

Gepubliceerd:

STL heeft in opdracht van SOOB/sociale partners de door SZW vanuit het Coronacrisisherstelfonds REACT-EU toegezegde ESF-subsidie in 2022 en 2023 ingezet voor scholingstrajecten ten behoeve van bijna 300 kwetsbare werkenden met MBO-2 niveau of lager en dertien juist in dienst tredende/kort werkende statushouders. De sector transport en logistiek draagt zo bij aan het behoud van vakmanschap door het versterken van de arbeidsmarktpositie van deze kwetsbare werkenden.

Europees Sociaal Fonds 
Het ESF is het belangrijkste Europese middel om werkgelegenheid te ondersteunen, mensen aan werk te helpen en te zorgen voor eerlijker arbeidskansen voor alle EU-burgers. Voor Nederland is ongeveer € 500 miljoen ESF-subsidie gereserveerd voor de periode 2014-2020, waaraan € 28 miljoen voor 2020-2022 is toegevoegd voor sectoren vanuit het Coronacrisisherstelfonds REACT-EU.

Dit project is mede mogelijk gemaakt door het Europees Sociaal Fonds
Blijf op de hoogte van nieuws in de transport en logistiek

Blijf op de hoogte

Ontvang wekelijks het laatste nieuws over werken in de transportsector in je mailbox.

Schrijf je in!
Wat vind je van deze pagina?