jonge logistiek medewerker
Nieuws

Ieder talent telt!

Meerjarige samenwerkingsovereenkomsten met OT&L en STC ondertekend.

Gepubliceerd:

Eerder dit jaar zette STL een handtekening onder meerjarige samenwerkingsovereenkomsten met het Opleidingscentrum Transport en Logistiek (OT&L) en met STC MBO College Logistiek & Vervoer (STC). Twee prachtige mijlpalen, vanuit de overtuiging dat ieder talent telt.   

Onze sector zit erom te springen. Niet alleen volwassen (zij)instromers zijn van harte welkom, ook voor jonge talenten staan de deuren wagenwijd open. Daarom werkt STL intensief samen met leerbedrijven, rij-opleiders en regionale opleidingscentra. Via het Beroeps Begeleid Leren-traject (BBL) zorgen we met elkaar voor de aanwas van jonge vrachtwagenchauffeurs en logistiek medewerkers. 

De samenwerking met het STC is gericht op onderwijsvernieuwing, door in te spelen op innovatieve trends en ontwikkelingen uit de sector. Deze aanpak moet ertoe leiden dat meer jongeren voor een toekomst in transport en logistiek kiezen. Belangrijke elementen in de samenwerking zijn kwaliteitsverhoging van het onderwijs en een nog betere aansluiting bij het bedrijfsleven. Dit alles om ervoor te zorgen dat meer jonge talenten gediplomeerd en vakbekwaam de sector instromen. 

De bestaande samenwerkingsverbanden met OT&L Rijssen-Holten en OT&L Noordoost Twente zijn verlengd. Doel is om samen met het bedrijfsleven in deze regio’s en het ROC van Twente jongeren te interesseren voor een opleiding als chauffeur wegvervoer of logistiek medewerker. OT&L verzorgt samen met de leerbedrijven extra praktijklessen voor de studenten die via STL een BBL-traject volgen.

Blijf op de hoogte van nieuws in de transport en logistiek

Blijf op de hoogte

Ontvang wekelijks het laatste nieuws over werken in de transport en logistiek in je mailbox.

Schrijf je in!
Wat vind je van deze pagina?