Vrachtwagens
Nieuws

Nog eens twintig leerwerkplekken beschikbaar op The Greenery Campus

Wegens succes verlengd: innovatieve onderwijsvorm in de regio zorgt voor meer instroom van jongeren in transport en logistiek

Gepubliceerd:

De school komt naar je toe. Onderwijs op je werkplek. Vanwege het succes van deze nieuwe vorm van middelbaar beroepsonderwijs heeft The Greenery Campus in het schooljaar 2021/2022 opnieuw plaats voor twintig BBL- studenten die kunnen worden opgeleid tot logistiek medewerker of vrachtwagenchauffeur.

Willem de Vries, directeur STL: “STL zorgt namens de werkgevers- en werknemersorganisaties in de sector transport en logistiek voor instroom en duurzame inzetbaarheid van vakbekwaam personeel. Deze vorm van onderwijs in de regio is zeer innovatief. Ik ben trots op het directe succes hiervan.”

Diploma behalen in een jaar

Het initiatief voor onderwijs-op-de-werkplek in de regio Barendrecht is afgelopen schooljaar genomen door de The Greenery, STC Group uit Rotterdam en Sectorinstituut Transport en Logistiek (STL). Door de lessen in een werkomgeving te verzorgen, kan de theorie onmiddellijk in praktijk worden gebracht. De kans is zo groter dat studenten binnen een jaar het mbo 2-diploma behalen. Daarna bestaat de mogelijkheid om door te stromen naar een vervolgopleiding tot vrachtwagenchauffeur, logistiek teamleider of logistiek supervisor. Kortom, een opleiding met perspectief die volop kansen biedt om door te groeien.

Twintig BBL-leerwerkplekken beschikbaar

Vanwege het succes van dit schooljaar heeft The Greenery Campus in het schooljaar 2021/2022 plaats voor opnieuw twintig BBL-studenten. BBL-studenten komen in dienst van STL en worden gedetacheerd bij The Greenery of bij dochterbedrijven Dijco en Hollander Barendrecht. Hier leren ze vier dagen per week in de praktijk het vak van logistiek medewerker of vrachtwagenchauffeur. Eén dag in de week krijgen zij les van mbo-docenten van de STC Group. 

Verzekerd van een baan

De student-werknemers zijn na het succesvol doorlopen van het eenjarig leerwerktraject verzekerd van een baan met een volwaardig salaris. Ze krijgen tijdens hun opleiding betaald volgens de cao-beroepsgoederenvervoer. STL biedt student-werknemers veiligheidsschoenen, een arbo- en heftruckopleiding, een Studieplan en tot 90% subsidie op alle opleidingen voor de rijbewijzen B, C en CE. 

Nieuw in schooljaar 2021/2022

De opleidingen tot logistiek medewerker en vrachtwagenchauffeur gaan in september 2021 van start op The Greenery Campus in Barendrecht. 

Blijf op de hoogte van nieuws in de transport en logistiek

Blijf op de hoogte

Ontvang wekelijks het laatste nieuws over werken in de transport en logistiek in je mailbox.

Schrijf je in!
Wat vind je van deze pagina?