Werken in de transport en logistiek
Nieuws

Mobiliteitscentrum matcht vraag en aanbod bedrijven

STL heeft signalen uit de markt ontvangen dat er weer een groeiende behoefte is aan bemiddeling tussen bedrijven en vrachtwagenchauffeurs.

Gepubliceerd:

Tijdens de tweede golf heeft STL – vanuit Transport en Logistiek Nederland (TLN) - signalen ontvangen dat er weer een groeiende behoefte is ontstaan naar het bijeen brengen van vraag naar en aanbod van vrachtwagenchauffeurs. Op sommige deelmarkten is druk ontstaan terwijl het vervoer in andere deelmarkten stil ligt. Zo kan het voorkomen dat sommige bedrijven door verlies van werkzaamheden tijdelijk geen werk hebben voor chauffeurs. Andere bedrijven hebben juist behoefte aan chauffeurs omdat werknemers ziek zijn of in quarantaine zitten.

 Werkgevers- en werknemersorganisaties in de sector willen zoveel mogelijk vakkrachten behouden voor de sector. Zij hebben de handen ineen geslagen om een crisispakket samen te stellen voor de arbeidsmarkt om zoveel mogelijk vakkrachten voor de sector te behouden. Het mobiliteitscentrum van STL brengt bedrijven die op elkaar aansluiten – in dezelfde regio – met elkaar in contact. 

Meer over matchen vraag en aanbod


De dienstverlening van het mobiliteitscentrum komt tot stand in opdracht van werkgevers- en werknemersorganisaties TLN, VVT, FNV Transport en Logistiek en CNV Vakmensen en is mogelijk gemaakt dankzij het Opleidings- en Ontwikkelingsfonds SOOB.

Blijf op de hoogte van nieuws in de transport en logistiek

Blijf op de hoogte

Ontvang wekelijks het laatste nieuws over werken in de transport en logistiek in je mailbox.

Schrijf je in!
Wat vind je van deze pagina?