STL en Summa College samenwerking groepsfoto
Nieuws

STL en Summa College bundelen kennis en kracht met samenwerkingsovereenkomst

Betere aansluiting bij regionale bedrijfsleven.

Gepubliceerd:

Sectorinstituut Transport en Logistiek (STL) en Summa hebben een samenwerkingsovereenkomst ondertekend waarmee ze hun kennis en kracht bundelen. Jongeren worden zo tijdens hun opleiding beter voorbereid op een toekomst in de wereld van transport en logistiek. Bedrijven in de sector krijgen medewerkers die beter passen bij wat ze nodig hebben.

De samenwerking bestaat uit een verscheidenheid aan initiatieven, waaronder de ontwikkeling van innovatieve onderwijsconcepten, gezamenlijke wervingsinspanningen en structurele begeleiding van studenten. De samenwerking houdt onder andere in dat jongeren vier dagen in de week bij leerbedrijven in de regio Brabant en Zeeland werken via STL, en één dag in de week bij het Summa College hun mbo-opleiding volgen. De looptijd van het convenant is drie jaar. 

 Chris van Bokkum, directeur-bestuurder a.i. van STL: “Vanuit de overtuiging dat ieder talent telt, gaan we nog meer dan voorheen studenten laten landen in een passende opleiding, sector en beroep. Het Summa College is een toonaangevende onderwijsinstelling in de regio voor beroepen in transport en logistiek. Ik ben er trots op dat STL studenten bij erkende leerbedrijven in de regio gaat detacheren. Dat is een mooie mijlpaal die verdere continuïteit biedt aan de relatie die de organisaties met elkaar hebben opgebouwd.”  

 Renate Reijmers, waarnemend lid van het College van Bestuur van Summa College: “Wij gaan ervoor om te zorgen dat jongeren tijdens hun opleiding de beste skills leren die nodig zijn in het bedrijfsleven. Ik verheug mij op het ontwikkelen van nieuwe manieren van lesgeven en op mooie leerwerkplekken voor onze studenten. Ik ben ervan overtuigd dat we hiermee zorgen voor een verhoging van de kwaliteit van onderwijs en een betere aansluiting bij het bedrijfsleven. Hiervoor werkten we al jaren samen met STL. Goede contacten zijn nu geformaliseerd door dit samenwerkingsconvenant.”

Blijf op de hoogte van nieuws in de transport en logistiek

Blijf op de hoogte

Ontvang wekelijks het laatste nieuws over werken in de transportsector in je mailbox.

Schrijf je in!