Man lopend en vrachtwagen op de achtergrond
Nieuws

Steeds meer werknemers in transport en logistiek maken gebruik van opleidingsbudget

Sector volop in ontwikkeling

Gepubliceerd:

Sectorinstituut Transport en Logistiek (STL) is trots dat steeds meer werknemers in transport en logistiek gebruik maken van opleidingssubsidies. In 2023 staat de teller op meer dan 3.000 werknemers. In totaal zijn er sinds het begin van de subsidie in 2019 ruim 13.000 aanvragen binnengekomen. Met de opleidingssubsidies wil de sector bijdragen aan de persoonlijke ontwikkeling van werknemers.

De toename van het aantal aanvragen in 2023 past in een landelijke trend: steeds meer mensen investeren in hun eigen kennis en kunde. Jezelf blijven ontwikkelen is een menselijke behoefte. En ook werkgevers leggen steeds meer de nadruk op de ontwikkeling van personeel. Met de krapte op de arbeidsmarkt is het belangrijker dan ooit om werknemers te behouden voor de sector.

Meer uit jezelf halen 
STL: “Iedere dag spreken we werknemers die stil staan bij hun ontwikkeling en met een opleiding of training zichzelf willen verdiepen of verbreden in hun kennis en kunde. Dat zijn prachtige gesprekken. Het geeft ook aan dat de sector continu in beweging is”. Het opleidingsbudget kan worden ingezet om je binnen je vakgebied of branche te ontwikkelen. Bijvoorbeeld om mentorchauffeur te worden, een vreemde taal te leren, om beter met collega’s of klanten te kunnen communiceren, of je digitale vaardigheden te verbeteren. 

Van en voor de sector
Ook in 2024 heeft het SOOB-bestuur in overleg met STL de begroting goedgekeurd en is er weer voor alle werknemers opleidingsbudget. Het persoonlijk opleidingsbudget bedraagt maximaal 2.500 euro per werknemer. Dit kan worden ingezet voor een opleiding, training of cursus. Voor meer informatie en de voorwaarden zie: https://www.stl.nl/werknemers/leren-en-ontwikkelen/opleidingsbudget/

Over STL
Sectorinstituut Transport en Logistiek (STL) zorgt voor instroom en duurzame inzetbaarheid van vakbekwaam personeel in de sector transport en logistiek. STL doet dit in opdracht van werkgeversorganisaties TLN, VVT en vakbonden FNV Transport & Logistiek en CNV Vakmensen. De werkzaamheden van STL worden gefinancierd door SOOB (de Stichting Opleidings- en Ontwikkelingsfonds Beroepsgoederenvervoer over de weg en de Verhuur van Mobiele Kranen). 

Blijf op de hoogte van nieuws in de transport en logistiek

Blijf op de hoogte

Ontvang wekelijks het laatste nieuws over werken in de transport en logistiek in je mailbox.

Schrijf je in!
Wat vind je van deze pagina?