BBL-studenten
Nieuws

Transportbedrijven in Westland openen deur voor BBL-studenten

Lessen op de werkplek biedt uitkomst voor transport- en logistiekstudenten in Westland.

Gepubliceerd:

Niet meer naar school, maar lessen op een werkplek (in de buurt). Deze bijzondere kans biedt de sector transport en logistiek in de regio Westland aan studenten die de mbo-2 opleiding Chauffeur Wegvervoer willen volgen. Bij deze nieuwe vorm van middelbaar beroepsonderwijs werken BBL- studenten 4 dagen per week bij een leerbedrijf in het Westland en volgen ze 1 dag in de week lessen bij ABC Logistics in Poeldijk. Na 2 jaar hebben studenten niet alleen het mbo 2-diploma en de rijbewijzen B, C en CE op zak, maar ook een baan als vrachtwagenchauffeur.

Willem de Vries, directeur Sectorinstituut Transport en Logistiek (STL): “STL zorgt namens de werkgevers- en werknemersorganisaties in de sector transport en logistiek voor instroom en duurzame inzetbaarheid van vakbekwaam personeel. Lessen op de werkplek is een fenomeen dat steeds populairder wordt. Deze nieuwe onderwijsvorm sluit beter aan bij de behoefte van BBL-studenten die de richting transport- en logistiek hebben gekozen. De docenten komen gewoon naar je toe!”

Leren in de praktijk

De BBL-studenten gaan aan de slag bij een leerbedrijf in het Westland. Dat kan zijn bij BosDaalen Transport, Vreugdenhil of Staalduinen in Maasdijk, Wematrans of Van der Slot Logistiek in Honselaarsdijk, Transportbedrijf Van Duijn in De Lier of andere bedrijven in het Westland. Willem de Vries: “De student-werknemers ervaren zo in de praktijk alle facetten van het chauffeursvak. Ze starten bijvoorbeeld in het in het magazijn en soms gaan ze ook direct mee als bijrijder.”

Lessen in de werkomgeving

Docenten van het Scheepvaart en Transport College (STC) verzorgen één dag per week de lessen bij ABC Logistics in Poeldijk. Dat is voor de meeste studenten lekker dichtbij. Door de lessen in een werkomgeving te verzorgen, kan de theorie onmiddellijk in praktijk worden gebracht. De kans is zo groter dat studenten binnen twee jaar het mbo 2-diploma behalen.

Verzekerd van een baan

De student-werknemers komen in dienst van STL en worden gedetacheerd bij een van de leerbedrijven. STL begeleidt de studenten intensief. Zij krijgen betaald volgens de cao-beroepsgoederenvervoer. STL biedt BBL-studenten een arbo- en heftruckopleiding, een Studieplan en tot 90% subsidie op de opleidingen voor de rijbewijzen B, C en CE en niet te vergeten de veiligheidsschoenen. De student-werknemers zijn na het succesvol doorlopen van het leerwerktraject verzekerd van een baan in het Westland met een volwaardig salaris.

Nieuw in schooljaar 2021/2022

De klas voor de opleiding chauffeur wegvervoer start in september 2021 bij ABC Logistics in Poeldijk. Ook transportbedrijven en logistieke dienstverleners die nog leerwerkplekken beschikbaar hebben en mee willen doen met dit initiatief, zijn van harte welkom. 

Blijf op de hoogte van nieuws in de transport en logistiek

Blijf op de hoogte

Ontvang wekelijks het laatste nieuws over werken in de transport en logistiek in je mailbox.

Schrijf je in!
Wat vind je van deze pagina?