Statushouders aan de slag in de transport en logistiek
Nieuws

Update over het statushoudersproject

Samen met gemeenten begeleidt STL statushouders naar een baan in de sector transport en logistiek. Lees hier de update.

Gepubliceerd:

Statushouders aan de slag in de transport en logistiek een win-win situatie

Onze ambitie is om statushouders aan een baan en een opleiding te helpen. Daarmee helpen we ook tientallen ondernemers om goede, gemotiveerde medewerkers in dienst te nemen, onder prettige voorwaarden Een win-winsituatie dus. 

Op 1 maart 2022 zijn we met dit project van start gegaan. Bedrijven en statushouders weten ons goed te vinden hiervoor. De pilot duurt tot eind maart 2023. 


Hoe loopt het project Statushouders?

Aan projectcoördinator Arjen Woensdregt vragen we: Hoe het gaat met dit project?

Arjen geeft een inkijkje en vertelt enthousiast: “Wat een dag is het vandaag. Een werkgever heeft zelf een kandidaat aangebracht, maar die moest nog wel worden getest. Inmiddels is hij goed door zijn test gekomen en heeft dus B1 taalniveau. De werkgever is blij en gaat hem een jaarcontract geven voor 32 uur per week en wij gaan de kandidaat opleiden. 

En dan hebben we nog een andere kandidaat. Leuk om te vertellen is dat hij komt via de eerste statushouder die we aan baan met opleiding hebben geholpen en die inmiddels zijn C en E achter C rijbewijs heeft gehaald. Hoe mooi is dat! Onze eerste statushouder brengt een volgende statushouder aan. En het verhaal wordt nog mooier. Mijn collega heeft de door hem voorgestelde kandidaat al gesproken en hij heeft zijn theorie al. De kandidaat werkt al in onze sector en heeft het naar zijn zin bij zijn werkgever, alleen is het maar een oproepcontract. We hebben zijn werkgever verteld over de mogelijkheden als hij een contract voor 32 uur krijgt. O.a. een volledig verzorgde rijopleiding om vrachtwagenchauffeur te worden. Jullie raden het al, zij gaan hem een contract voor 32 uur per week aanbieden, 1 november gaat het in. Ook deze statushouder hebben we dus weer een stapje verder geholpen. 

Dan vandaag ook nog een signaal vanuit Stadskanaal. Ook daar werkt één van ‘onze’ statushouders. Hij vertelt zijn verhaal aan medestatushouders. En drie van hen hebben bij de gemeente aangegeven dat ze ook graag van de mogelijkheden gebruik willen maken die STL nu biedt. Via de gemeente hoorden we dat ze onze kant op gaan komen. Hoe mooi, onze statushouders zijn direct ook onze ambassadeurs.”

Blijf op de hoogte van nieuws in de transport en logistiek

Blijf op de hoogte

Ontvang wekelijks het laatste nieuws over werken in de transport en logistiek in je mailbox.

Schrijf je in!
Wat vind je van deze pagina?