Branchewaardering bij KLG
Nieuws

Waardering voor vakkennis

Diploma’s zijn belangrijk. Het zegt iets over hoe goed je je werk doet. Minstens zo belangrijk: werkervaring en het beheersen van werkprocessen in de praktijk. Alleen… de erkenning en waardering daarvoor ligt niet vast in een diploma.

Gepubliceerd:

Elke werknemer doet werkzaamheden die opleidingswaardig zijn en dient hiervoor erkend te worden.

STL wil vanuit de branche een branche(deel)certificaat kunnen uitreiken aan logistiek medewerkers zonder diploma die wél zogenoemde 'opleidingswaardige' vaardigheden hebben.

Hiervoor zijn we gestart met een pilot om ervaring op te doen binnen de logistieke transport bedrijven met het waarderen van logistiek medewerkers voor de werkprocessen die zij beheersen. 

De branchewaardering draagt in algemene zin bij aan:

  • Goed werkgeverschap & Duurzame inzetbaarheid - Het inzetten op (loopbaan)ontwikkeling en mobiliteit is van belang voor werkgevers en hun werknemers. De branchewaardering biedt een instrument om dit vorm te geven.
  • Behoud medewerkers voor transportsector & Positief effect op instroom - Logistiek medewerkers met werkervaring, maar zonder startkwalificatie behouden voor de sector. Doordat zij gewaardeerd worden door middel van een certificaat wat erkend wordt vanuit de branche. Wanneer de branchewaardering aanslaat, kan het ook een aanzuigende werking hebben voor de werving van nieuwe medewerkers zonder startkwalificatie binnen de sector.
  • Mobiliteit & Ontwikkeling logistiek medewerkers (leven lang leren) - Het branchecertificaat geeft een opstap voor verdere ontwikkeling en stimuleert doorgroeimogelijkheden binnen de branche. Een doorgroeimogelijkheid zou bijvoorbeeld het behalen van een diploma kunnen zijn.
Wil je nog meer weten over branchewaardering? Lees hier verder

Pilot project bij KLG Europe

Linsey van Leeuwen, HR Coordinator KLG Europe: “In mei 2022 hebben we de pilot gedraaid op onze vestiging in Venlo. We zijn een logistieke dienstverlener en kwaliteit van onze dienstverlening staat hoog in het vaandel. Deze kwaliteit kunnen we alleen waarborgen dankzij onze enthousiaste en betrokken collega’s. 

Medewerkers zijn de belangrijkste factor van KLG en het is daarom belangrijk om continu aandacht te besteden aan de ontwikkeling en waardering van je medewerkers. We raakten met STL in gesprek over de pilot en waren direct enthousiast. Onze medewerkers van het crossdock en warehouse zijn eigenlijk de ogen van de organisatie. Ze zien alle goederen voorbij komen en zorgen dat de zendingen tijdig en schadevrij geladen worden. Dit doen ze allen elke dag met veel passie, betrokkenheid en vakkennis. Helaas zien we dat ze hiervoor in het verleden nooit een diploma of certificaat ontvangen hebben die breed in de branche erkend wordt, terwijl ze juist echte professionals zijn in hun vakgebied.  

We zagen dit project dan ook als een kans om medewerkers de waardering te geven voor de vakkennis die ze in huis hebben. We hebben iedereen die hiervoor in aanmerking kwam bij elkaar geroepen en uitgelegd wat het project inhoudt. In totaal hebben maar liefst 16 medewerkers zich aangemeld en na het 4-daagse bezoek van de ‘waardeerder’ heeft iedereen zijn certificaat mogen behalen en tijdens de feestelijke uitreiking in ontvangst mogen nemen.”

Branchewaardering bij Mepavex Logistics/H.Essers

Gefeliciteerd met je certificaat!!

Nu ook branche deelcertificaten voor Mepavex Logistics/H.Essers. Vrijdag 22 juli werden er 8 medewerkers in Bergen op Zoom in het zonnetje gezet en ontvingen zij hun certificaat. Mepavex Logistics, maar ook het Belgische moederbedrijf H.Essers hecht veel waarde aan opleiden en begeleiden van medewerkers. “Zij zijn nu eenmaal het kapitaal van de firma”. “Dit mooie initiatief van STL gaat zeker vervolg krijgen binnen onze bedrijven, want voor de ontwikkeling van onze medewerkers geldt zeker ook onze slogan: It’s Transpossible!”

Branchewaardering bij Mepavex/H. Essers

Meer weten?

Stel je vragen aan onze sectoradviseur Henk-Jan Kooijman.

Bel: 088-2596121

We zijn bereikbaar tussen 08:30 en 17:00. Je kunt ons ook bereiken via:

Blijf op de hoogte van nieuws in de transport en logistiek

Blijf op de hoogte

Ontvang wekelijks het laatste nieuws over werken in de transportsector in je mailbox.

Schrijf je in!
Wat vind je van deze pagina?