Beste Leerbedrijf en Praktijkopleider Transport en Logistiek 2020: NNRD
Nieuws

Winnaars bekendgemaakt

Winnaars verkiezingen beste Leerbedrijf en Praktijkopleider Transport en Logistiek 2020 bekendgemaakt.

Gepubliceerd:

Leren in de praktijk is een onmisbaar onderdeel van de opleiding voor de 500.000 mbo-studenten in ons land. Om het belang daarvan te onderstrepen heeft het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap de verkiezingen beste leerbedrijf en beste praktijkopleider ingesteld. Voor de sector transport en logistiek worden deze verkiezingen georganiseerd door Sectorinstituut Transport en Logistiek (STL). De uitslag werd op 27 oktober bekend gemaakt: NNRD is het beste leerbedrijf en Bob Beijer is de beste praktijkopleider.

NNRD is beste Leerbedrijf Transport en Logistiek 2020

Een vakjury* bezocht alle genomineerden en heeft het Noord-Nederlandse bedrijf NNRD beloond met de titel Beste Leerbedrijf Transport en Logistiek. De vakjury concludeerde unaniem: “NNRD excelleert op alle onderliggende beoordelingscriteria. Hiermee is het een allround hoogstaand leerbedrijf. Het opleiden van student-werknemers is een team-effort. De continuïteit is geborgd. De begeleiding van studenten is organisatorisch stevig verankerd en is niet gebonden aan de inzet van een persoon. NNRD is een bedrijf met een hele open cultuur waar de mens centraal staat. Iedereen hoort erbij.”

Runners-up: Tieleman Transport en Aarts Transport

Ook voor de andere genomineerden waren er lovende woorden. De vakjury: “Tieleman Transport is een goed leerbedrijf, geworteld in de omgeving met aandacht voor studenten die elders uitvallen. Dat zij bij Tieleman een kans krijgen, wordt door de jury zeer gewaardeerd. Het bedrijf kent een gedegen opleidingstraject.” En over Aarts Transport: “Bijzonder zijn de innovatieve opleidingsinitiatieven en de bevlogenheid in het bedrijf voor maatschappelijk verantwoord ondernemen.”

Bob Beijer is beste Praktijkopleider Transport en Logistiek

Bob Beijer (38), praktijkopleider bij Simon Loos Winkeldistributie Noord werd gekozen tot de beste Praktijkopleider Transport en Logistiek 2020. Op internet konden mensen stemmen op drie praktijkopleiders die op basis van een voorselectie waren genomineerd. Bob Beijer was met de meeste stemmen de publieksfavoriet. Bob Beijer: “Als de studenten het mbo-diploma hebben gehaald en hun rijbewijzen op zak hebben, is mijn missie geslaagd.” De jury roemt Bob om zijn inspirerende rol. “Hij probeert het beste uit iedereen te halen, ook al is daarvoor soms een extra inspanning nodig. Hij biedt kansen, creëert mogelijkheden, geeft niet snel op en laat iemand niet snel vallen.”

Ook in ’t zonnetje: Bennie Grave en René Vermeer

De vakjury: “Er kan er maar één de titel winnen, maar ook de andere genomineerden Bennie Grave (56), teamleider op de locaties Groningen en Veendam van SUEZ Recycling and Recovery Netherlands en René Vermeer (57) van Versteijnen Logistics beschouwen wij als een voorbeeld voor de branche. Leerbedrijven steunen in hoge mate op de vaak tomeloze inzet en het enthousiasme van de praktijkopleiders.” Zij zijn van groot belang voor de toekomst van de studenten, de leerbedrijven zelf en de sector als geheel.”

Meer informatie

*De vakjury van de verkiezing voor het beste leerbedrijf in de sector transport en logistiek bestond uit:

• Gabby Delhaas, manager instroom bij STL (voorzitter)

• Caroline Blom, adviseur strategisch Arbeidsmarktbeleid bij TLN

• Huub van den Dungen, vakbondsbestuurder bij FNV


De uitvoering van de organisatie van de verkiezingen komt tot stand in opdracht van de sociale partners TLN, VVT, FNV Transport en Logistiek en CNV Vakmensen en is mogelijk gemaakt dankzij SOOB.


 Meer informatie over verkiezingen

Blijf op de hoogte van nieuws in de transport en logistiek

Blijf op de hoogte

Ontvang wekelijks het laatste nieuws over werken in de transport en logistiek in je mailbox.

Schrijf je in!
Wat vind je van deze pagina?