Peter Lanza Adviseur
Blog over inspiratiesessies

Van klantvraag naar realisatie: de HR Inspiratiesessie

Blog van sectoradviseur Peter Lanza over het ontstaan van onze inspiratiesessies

Deel deze pagina

Het was in de coronatijd dat ik een online  afspraak had met een HR-manager van een groot logistiek bedrijf. “Wat ik wel interessant zou vinden”, zo gaf zij aan, “is om met collega-vakgenoten uit de branche te kunnen sparren over HR-thema’s.” Er is eigenlijk geen platform waar dat mogelijk is.” Haar opmerking bleef hangen en al gauw was het idee voor een HR-inspiratiesessie geboren.

Inspiratiesessies voor HR-professionals 

Ik besloot het plan, inspiratiesessies voor collega-vakgenoten in de transport en logistiek, te toetsen bij mijn collega’s. Omdat we niet helemaal zeker waren of dit een bredere behoefte onder HR-managers in de sector,  was besloten we het een keer uit te proberen. Het moest een sessie worden waar je relevante informatie op jouw vakgebied kunt halen én kunt brengen. Waarbij HR-vakgenoten bij elkaar kunnen komen om te netwerken. En waar zij van elkaar kunnen leren. We lopen in deze sector immers allemaal tegen dezelfde uitdagingen aan.

We organiseerden een eerste online sessie met het thema Employer Branding. Een relevant onderwerp in tijden van een krappe arbeidsmarkt. Het bleek een succes! Acht HR-managers meldden zich aan. We vonden 2 bedrijven bereid om hun ervaringen met dit thema te delen met de rest van de groep. En tips and tricks uit te wisselen. De sessie kreeg een hoge waardering en bleek dus een schot in de roos. Dat smaakte naar meer!     

Al 250 HR-specialisten in transport en logistiek doen mee

Inmiddels organiseren we rond de 25 fysieke inspiratiesessies per jaar door het hele land. Aan deze sessies doen in wisselende samenstelling 250 HR-specialisten mee! Ons doel om de verbinding in de sector te realiseren wordt bereikt.  

Binnen het overkoepelende thema leren en ontwikkelen pakken we tijdens deze sessies onderwerpen zoals Duurzame Inzetbaarheid, Generatiemanagement en Strategische Personeelsplanning bij de kop. Thema’s die steeds actueler worden in de sector transport en logistiek  .     

“Onlangs volgde ik een leuke inspiratiesessie georganiseerd door STL. We deelden waardevolle inzichten om elkaar voor te bereiden op de toekomstige uitdagingen. Het netwerken met andere HR-managers in dezelfde branche was een waardevol aspect van de sessie. De sessie was niet alleen informatief maar was ook zeer waardevol voor mijn persoonlijke en professionele groei” Purdy Matto HR-Manager Kleijn Transport  

Bij veel transport- en logistieke organisaties is de waarde van deze bijeenkomsten inmiddels ook op breder vlak ontdekt. Steeds vaker zien we dat operationeel leidinggevenden en directeuren zich aanmelden. De bijeenkomsten zijn namelijk waardevol voor iedereen die met personeel bezig is in onze sector. 

Dat is nu zo mooi om te zien. Vanuit één gesprek met een klant zijn we bij STL in staat om een nieuwe, passende, dienstverlening te ontwikkelen. En dat geeft mij dan weer inspiratie! 

Toolkit in de transport en logistiek

Deelnemen?

Ben jij in jouw vakgebied bezig met HR-thema’s? En heb je de behoefte om te sparren met vakgenoten? 

Deelname is kosteloos voor bedrijven die SOOB afdragen.

Bel 088-2596121
Contact met onze binnendienstcollega's van STL

Meer weten? Bel of mail ons!

Vragen over onze HR-inspiratiesessies? Stel je vragen aan onze adviseurs. We geven je graag een maatwerkadvies.

Bel: 088 - 2596121

We zijn bereikbaar tussen 08:30 en 17:00. Je kunt ons ook bereiken via:

Wat vind je van deze pagina?