Werkkrachtpijlers STL
Werkkracht

De werkkrachtpijlers uitgelegd voor jouw bedrijf

Werkkracht bepaalt mede het succes van je bedrijf. Want Werkkracht vergroot de wendbaarheid van je bedrijf én van je medewerkers. Hoe werkt Werkkracht in de praktijk?

4 werkkracht pijlers

De inzetbaarheid van medewerkers hangt samen met de 4 pijlers van werkkracht: 

  • Goed contact met medewerkers 
  • De juiste persoon op de juiste plek 
  • Vitaal aan het werk 
  • Veilig aan het werk


Gaan jouw medewerkers fluitend naar hun werk? Merken ze dat jij een luisterend oor voor ze hebt, dat je ze begrijpt en ook hun wensen serieus neemt? Zitten ze precies op de plek waar ze het best functioneren en het naar hun zin hebben? Maken ze gezonde keuzes en werken ze uit zichzelf op een veilige manier? Weten ze dat jij oog hebt voor hun ontwikkeling? Willen ze uit zichzelf bijblijven in hun vak? En kunnen ze ook makkelijk inspelen op veranderingen? De werkkrachtpijlers leggen we hieronder graag uit. 

Liever gelijk aan de slag met werkkracht? Zó werkt het

Werkkrachtpijler 1: Goed contact met medewerkers

Weet wat er leeft: Een goed gesprek voeren met een medewerker? Iemand bijsturen? Of juist een pluim geven? Informeren hoe het met iemand gaat, op het werk en thuis? Het is altijd goed om echte aandacht voor je medewerkers te hebben. Zo laat je merken dat ze onderdeel zijn van het bedrijf, ertoe doen én belangrijk zijn. Een goed gesprek geeft je ook de mogelijkheid om problemen te voorkomen. Dan hoef je de schade niet achteraf te herstellen. 

Goed contact STL

Werkkrachtpijler 2: De juiste persoon op de juiste plek 

Benut ieders talent: Medewerkers zitten pas lekker in hun vel als ze op de juiste plek zitten. Ze hebben meer werkplezier als ze hun talent in de transport en logistiek kunnen benutten en hun dromen waar kunnen maken. Daarom is het zo belangrijk om de juiste mensen te werven. En om ze, als je ze eenmaal aan boord hebt, werk te bieden waarin hun talent vleugels krijgt. STL helpt je geschikte kandidaten te vinden. We helpen je ook de werkplekken en arbeidsomstandigheden te creëren die ervoor zorgen dat jouw mensen het beste uit zichzelf halen en graag bij je blijven werken.

Werken in transport en logistiek
Vitaal werken in transport en logistiek

Werkkrachtpijler 3: Vitaal aan het werk 

Draag bij aan ieders gezondheid: Gezond leven en werken? Je kunt daar als werkgever in de transport en logistiek een belangrijk steentje aan bijdragen. Met veilige, gezonde werkplekken en gezonde voeding in de kantine, bijvoorbeeld. Of door stresssituaties te voorkomen, lichaamsbeweging te stimuleren en je mensen preventieve gezondheidsonderzoeken aan te bieden. Maar uiteindelijk hebben je medewerkers hun gezondheid grotendeels zelf in de hand. Gezonder eten, meer bewegen, beter omgaan met stress, stoppen met roken. Dát zijn de stappen die iemand vitaal houden. 

Veilig werken in transport en logistiek

Werkkrachtpijler 4: Veilig aan het werk 

Bescherm je medewerkers: Wat waardevol is, wil je beschermen. Je medewerkers op de eerste plaats! En dat doe je door altijd een scherp oog te hebben voor hun veiligheid tijdens het werk. Met regeltjes, procedures en door toezicht te houden. Maar vooral door iedereen te laten beseffen hoe belangrijk veilig werken is. Want je wilt het liefst dat iedereen uit zichzelf veilig werkt. Dat is natuurlijk ook goed voor je bedrijf. Investeren in veiligheid is investeren in continuïteit en productiviteit. 

Wil je weten hoe andere bedrijven aan de slag gaan met duurzame inzetbaarheid?

Van Kaathoven, een dochteronderneming van Ortessa ging aan de slag met duurzame inzetbaarheid. Bekijk hoe zij dit doen en wat dit het bedrijf en de werknemers oplevert.

Duurzame inzetbaarheid bij Kaathoven

Ortessa en van Kaathoven aan de slag met duurzame inzetbaarheid

5:29 minuten
Contact met onze binnendienstcollega's van STL

Meer weten over de werkkracht pijlers?

Neem contact met ons op

Bel: 088 - 2596121

We zijn bereikbaar tussen 08:30 en 17:00. Je kunt ons ook bereiken via:

Wat vind je van deze pagina?