Werken in transport en logistiek als kwetsbare

Personeelstekort terugdringen: kwetsbare doelgroepen aan het werk

Voor veel werkgevers is het invullen van vacatures een uitdaging. Maar wat als we je vertellen dat er een groep met talent is waar je misschien niet meteen aan denkt? We hebben het over kwetsbare doelgroepen. Hoe mooi is het als jouw personeelstekort vermindert en je zo kwetsbare doelgroepen aan het werk helpt?

Deel deze pagina

Wat zijn kwetsbare doelgroepen?

Kwetsbare doelgroepen zijn mensen die moeite kunnen hebben met meedoen in het ‘normale’ arbeidsproces. Bijvoorbeeld mensen met een lichamelijke of geestelijke beperking. Of mensen die al langdurig werkloos zijn. Statushouders en jongeren zonder diploma kunnen ook in deze doelgroep vallen. Lees alles over deze verschillende groepen.

Als sectorinstituut hebben we sterke banden met (leer)bedrijven in de regio. Daar plaatsen we nu al veel BBL-studenten, schoolverlaters en zij-instromers.

Sta jij als werkgever te springen om je personeelstekort te verminderen? Een oplossing is dan het werken met kwetsbare doelgroepen. 

Voordelen van werken met kwetsbare doelgroepen

Je vraagt je misschien af: waarom zou ik mensen uit deze doelgroep aannemen? Deze groep wil vaak graag aan het werk. En er zijn meer voordelen:

  • Diversiteit: het aannemen van medewerkers uit een kwetsbare doelgroep zorgt voor diversiteit in je bedrijf. Zo werken uiteindelijk werknemers van verschillende achtergronden met elkaar samen.
  • Maatschappelijke verantwoordelijkheid: door deze groepen een kans te geven, laat je als bedrijf zien dat je maatschappelijk betrokken bent. Dit kan het beeld van anderen over je bedrijf verbeteren.
  • Gemotiveerde werknemers: ondanks mogelijke aanpassingen in het (in)werkproces willen mensen uit kwetsbare doelgroepen graag werken. Zij werken hard en zetten zich in voor jouw bedrijf.

Lees hier het verhaal van Younes die ondanks een gehoorbeperking toch zijn droombaan als vrachtwagenchauffeur kon najagen. 

STL Adviseert

Iedereen verdient een kans, ongeacht de achtergrond. We helpen je graag op weg om medewerkers uit kwetsbare doelgroepen aan te nemen. STL adviseert jou hoe deze mensen het beste te bereiken om bij jou aan het werk te gaan.

Wil je weten hoe je kwetsbare doelgroepen in kunt zetten in je bedrijf? Of heb je vragen over het werken met deze groepen? STL helpt je graag verder. Neem contact met ons op en krijg advies in het vinden en begeleiden van kwetsbare doelgroepen.

Bel 088-2596106

Tips voor het werven van kwetsbare doelgroepen

Om personeelstekort te verminderen en het personeel dat je hebt te behouden, biedt STL een toolkit. De toolkit geeft antwoorden op de meestgestelde vragen en bevat bouwstenen voor een succesvolle aanpak.

Deze groepen kun je op de algemene manieren proberen te bereiken, maar vaak werkt een meer gerichte aanpak beter. Zoek de doelgroep op en verwacht niet dat zij zomaar naar jou toe komen. Statushouders of Oekraïense vluchtelingen vind je bijvoorbeeld bij opvangplekken. Zorg dat je hier zichtbaar bent. 

Plaats jouw vacatures in de vacaturebank van STL, dé plek voor transport en logistiek. We kunnen je ook helpen bij het plaatsen, schrijven en verbeteren van de vacatures. Los jouw personeelstekort op door te werken met kwetsbare doelgroepen. 

Contact met medewerkers van STL

Vragen over het werven van kwetsbare doelgroepen?

We gaan graag met jou in gesprek over de mogelijkheden.

Bel: 088 - 2596106

We zijn bereikbaar tussen 08:30 en 17:00. Je kunt ons ook bereiken via:

Wat vind je van deze pagina?