Werken in transport en logistiek
Ervaringen

Hoe ik de afgelopen weken geld heb verdiend

Hoeren en dieven, met geld zijn zij mijn gelieven. Zo luidt het gezegde. Ofwel met geld maakt men vrienden. Wil jij weten hoe ik de afgelopen weken geld heb verdiend? Dan is deze blog iets voor jou.

Geld verdiend en mijn gezondheid verbeterd 

De afgelopen weken heb ik een klein beetje geld verdiend. En daar heb ik echt geen gekke handelingen voor moeten doen op een afgelegen parkeerplaats. Dit alles naar aanleiding van een opmerking door mijn collega’s. Ze zeiden: 

“Dus jij gaat stoppen met roken en alcohol? Dan hou je flink wat geld over!”  

Dat klopt. En ik heb niet alleen flink bespaard. Ik heb ook geld verdiend. 

Besparen 

Ik rookte gemiddeld een pakje sigaretten per dag. Een pakje Lucky Strike kost €7,50. 11 weken x 7 dagen = 77 dagen. 77 x €7,50 = €577,50. Dit is het bedrag dat ik heb bespaard. 

Biertjes lustte ik ook wel. Ik ben gek op speciaal bier en dronk gemiddeld twee biertjes per dag. In het weekend soms meer, maar laten we twee biertjes per dag als gemiddelde nemen. Dan heb ik 154 biertjes niet gedronken. Flesjes bokbier koop ik meestal als sixpack. 154:6= 25,6 sixpacks niet gekocht. Afronden op 26 voor de rekensom. 

Een sixpack bokbier kost ongeveer €7,50 (afhankelijk welk merk).
26 x €7,50 = €195,-. 

Totaal bespaard €577,50 + €195,- = € 772,50. 

Geld verdienen 

Met alleen besparen verdien ik geen geld. Als ik dit op de bank zet wordt mijn geld minder waard. Dit komt door de inflatie. De inflatie is nu extreem hoog, maar ook onder normale omstandigheden wordt mijn geld minder waard. Dat is basiseconomie.  

Mijn zuurverdiende knaken op een spaarrekening zetten, zet geen zoden aan de dijk. De spaarrente is laag. Bij mijn bank is dit momenteel 0,48%. Maar hoe verdien ik dan geld? 

Beleggen met je bespaarde geld 

Ga nooit beleggen met geld dat je niet kan missen!! Maar aangezien ik dit geld oprookte en opdronk kan ik dit blijkbaar makkelijk missen. Daarom ben ik gaan beleggen. Zelf beleg ik in een indexfonds via mijn bank. Bij indexbeleggen beleg je in de gehele index. Bijvoorbeeld de AEX, Amsterdam Exchange Index. Omdat ik niet beleg in afzonderlijke bedrijven is mijn geld gespreid. Laat je altijd goed informeren en lees de Essentiële-informatiedocumenten voordat je gaat beleggen. Je kan je geld verliezen. 

Voor de lange termijn 

Alles wat ik de afgelopen weken heb geschreven, gaat over hoe ik een basis leg voor de lange termijn. Geen snelle en hippe trucjes. Geen gek dieet. Geen gek sportschema. Beleggen werkt net zo. De beurs schommelt op dit moment rond de 0%. De ene dag heb ik een paar punten in de plus de volgende dag een paar punten in de min. Ik reken me niet rijk en denk aan de lange termijn.  

Beleggen vind ik een leuke bezigheid. Ik volg beursnieuws en zie mijn geld een klein beetje groeien. Over 10 jaar heb ik hopelijk een mooie spaarpot en een gezond leven om van mijn geld te genieten. Zo worden mijn gezonde plannen extra beloond. Kleine aanpassingen maken een groot verschil! 

Slim omgaan met je geld

Wil jij ook meer geld overhouden per maand?

Ben jij na het lezen van dit verhaal ook gemotiveerd om zorgvuldiger om te gaan met je geld? Laat ons je helpen!


Ik wil meer weten!
Contact met onze binnendienstcollega's van STL

Meer informatie?

Neem contact met ons op. Onze adviseurs helpen je graag verder.

Bel: 088 - 2596271

We zijn bereikbaar tussen 08:30 en 17:00. Je kunt ons ook bereiken via: