Vitaal in transport en logistiek
Ervaringen

Week 12: Dit ben ik nu

Twaalf weken heb ik jullie meegenomen in mijn omschakeling naar een gezonde leefstijl. Ik heb veel geleerd en er is veel veranderd. Maar nu de grote vraag: ben ik fitter geworden? Je leest het in mijn afsluitende blog.

Een gezonde basis gelegd 

Twaalf weken geleden schreef ik voor STL mijn eerste blog over lifestylecoaching. Ik was namelijk niet tevreden met mijn gezondheid. Ik rookte veel, ik dronk veel en ik was behoorlijk aangekomen. Mijn conditie was matig en ik voelde me futloos.  

Samen met een lifestylecoach via STL heb ik de afgelopen twaalf weken een verandering doorgemaakt. Ik ben gestopt met roken. Alcohol drinken doe ik niet meer. Ik ben lid geworden van een sportclub. Mijn eetpatroon is verbeterd. En ik heb mijn nachtrust proberen te verbeteren. Het was een grote uitdaging om alles tegelijk aan te pakken. Ik heb veel geleerd en een goede basis gelegd om mee verder te gaan. Want bij lifestylecoaching draait het om de lange termijn. Je volgt geen crashdieet, maar leert hoe je je dagelijkse routine kan aanpassen. Ik maak nu gezondere keuzes en beweeg meer. Kleine veranderingen maken een groot verschil. 

Sporttest 

Ik voel me een stuk fitter, maar is dit ook zo? In mijn tweede blog De naakte waarheid kun je mijn startpunt lezen. Ik begon met een sporttest en nulmeting. En hopelijk is deze nu verbeterd. Tijd om de sportschoenen aan te trekken!  

Push-up test 

Ik laat mijn borstspieren branden en doe je push-ups tot ik niet meer kan. 

  • Nulmeting: 31. Dit was een goed resultaat
  • Nu: 42. Dit is een uitstekend resultaat
Jarno doet een push-up

Sit-up test 

Hiermee zet ik mijn buikspieren flink aan het werk. 

  • Nulmeting: 32. Dit was boven gemiddeld 
  • Nu: 46. Dit is een uitstekend resultaatVitaal in transport en logistiek

Coopertest 

Hardlopen is niet mijn favoriete sport. Toch probeer ik zoveel mogelijk afstand af te leggen in twaalf minuten. 

  • Nulmeting: 2,06 km. Dit is een onder gemiddeld resultaat.
  • Nu: 2,22 km. Dit is een gemiddeld resultaat.
Vitaal in transport en logistiek

Squattest

Ik voel de verzuring in mijn bovenbenen.  

  • Nulmeting: 42. Dit was een uitstekend resultaat.
  • Nu: 62. Dit resultaat steekt nu nog meer uit.  
Vrachtwagenchauffeur Jarno doet een squat

BMI 

Bij de nulmeting woog ik iets meer dan 100 kg en had een BMI van 25.5. Mijn buikomvang was 104cm. Nu weeg ik 92 kg. Mijn buikomvang is gedaald naar 95 cm. Dat is een verlies van 8 kg en 9 cm in twaalf weken! 

Ik heb nu een BMI van 23.5. Dit wordt als gezond beschouwd. Mijn buikomvang is nog iets aan de hoge kant.  Een buikomvang van onder de 94 cm wordt aangeraden. Als ik zo door blijf gaan moet dat zeker gaan lukken. En ik kan nog iets gaan werken aan mijn conditie. Dus er is nog ruimte voor verbetering. 

Begin nu 

Er is maar één dag in je leven waarop je niks kan doen en die dag is: gisteren.  

Een coach helpt. Mijn collega’s, vrienden en familie steunen me. Maar als erop aankomt is er maar één iemand die het moet doen. En dat ben ik. In de afgelopen twaalf weken ben ik aan de slag gegaan met mezelf. Ondanks een druk en onregelmatig leven is het mij gelukt om af te vallen en fitter te worden. Dit moet ik nu volhouden!

Ik blijf lid van de sportclub en ga een wedstrijd Kettelbell Sport doen om mijzelf een nieuw doel te geven. Wat ik geleerd heb de afgelopen weken is dat er geen excuus is om niet te gaan werken aan je gezondheid. Ik kan maar één ding zeggen: begin nu! 

Sporten in transport en logistiek

Wil je zelf aan de slag met jouw gezondheid?

Als je werkzaam bent in de transport of logistieke sector en SOOB-subsidie afdraagt dan is coaching kosteloos.

Meer weten?
Contact met onze binnendienstcollega's van STL

Meer informatie?

Neem contact met ons op. Onze adviseurs helpen je graag verder.

Bel: 088 - 2596271

We zijn bereikbaar tussen 08:30 en 17:00. Je kunt ons ook bereiken via: