vrouw met opvliegers

Hulp bij overgangsklachten

Heb jij last van opvliegers tijdens een gesprek met een collega? Doen je gewrichten pijn bij het tillen? Of vind je het moeilijk om je te concentreren? Als deze klachten bekend voorkomen, ben je niet de enige. De overgang kan een uitdaging zijn, vooral als je in de transport en logistiek werkt. Voel je je onzeker, verdrietig of boos door deze klachten? Geen zorgen, STL staat klaar om je te helpen!

Wat merk je van de overgang?

Tijdens de overgang verandert je lichaam. Je hormonen zoeken een nieuwe balans. Dit kan klachten geven, zoals stemmingswisselingen, moeheid, en opvliegers. Niet iedereen heeft dezelfde klachten of in dezelfde mate.

Niet zeker of je in de overgang zit? Bekijk de symptomen >

Overgang en werk

Het kan lastig zijn om je werk goed te doen als je in de overgang bent. STL helpt je graag om dit makkelijker te maken. We geven praktische informatie en zorgen voor meer begrip op de werkvloer. Onze overgangsconsulenten bieden professionele hulp en begeleiding, zodat jij met plezier en vertrouwen kan werken.

Hulp van een overgangsconsulent

  • Ervaren consulenten met kennis van de sector
  • Ook begeleiding ’s avonds en in het weekend
  • 100% privacy gegarandeerd
  • Kosteloos als je onder de CAO Beroepsgoederenvervoer valt
Heb je vragen over hoe je met de overgang om kan gaan? STL helpt je met professionele begeleiding door een overgangsconsulent.
overgangsconsulent transport en logistiek

Wat doet een overgangsconsulent?

Een overgangsconsulent (of overgangscoach) is iemand die veel weet over de overgang. Consulenten zijn geregistreerde professionals. Ze hebben een speciale training of opleiding gevolgd om jou te helpen. Zij helpen je te begrijpen wat er gebeurt en geven advies over hoe je met de veranderingen omgaat. Zij weten ook hoe de overgang je werk kan beïnvloeden, vooral in onze sector waar je misschien zwaar moet tillen, lang moet rijden of veel moet staan.

Hoe helpt een overgangsconsulent?

De overgangsconsulent praat met je over hoe je je voelt en wat je moeilijk vindt. Samen kijken jullie wat je nodig hebt om je beter te voelen op je werk en thuis. Dit kan zijn:

  • Tips krijgen om beter te slapen of minder last te hebben van opvliegers.
  • Advies over kleine aanpassingen op je werk, zoals vaker pauzes nemen.
  • Tips over mogelijke aanpassingen in je leefstijl om je klachten te verminderen
  • Advies over mogelijk hulpmiddelen zoals hormoontherapie
  • Hulp bij het praten met je baas over wat je nodig hebt.

Met hulp van een overgangsconsulent voel je je sterker en begrepen. Je leert hoe je met de overgang omgaat, zodat je je werk goed en met plezier kan blijven doen. Het is fijn om te weten dat je niet alleen bent en dat er iemand is die je kan helpen.

Wat kan je verwachten?

Je kan verwachten dat de overgangsconsulent vriendelijk en behulpzaam is. Ze geven je praktische tips die echt werken. Samen zorgen jullie ervoor dat je je beter voelt tijdens de overgang. Dit helpt je om je werk met plezier te blijven doen.

Werk je in transport of logistiek en vind je het moeilijk om je werk te doen door de overgang? Neem dan contact op met een overgangsconsulent van STL. Het is een belangrijke stap om je beter te voelen en optimaal te blijven functioneren.

Ja, ik wil hulp van een overgangsconsulent

vrouw op middelbare leeftijd aan het hardlopen

Hoe verminder ik zelf mijn overgangssymptomen? 

De overgang is een natuurlijk proces waarbij de hormonen in je lichaam veranderen. Gelukkig kun je zelf stappen ondernemen om je symptomen te verminderen.

  • Kies voor gezonde voeding met veel ijzer. Zeker als je veel bloed verliest tijdens je menstruatie. In volkorenproducten, bladgroenten, gedroogde vruchten en vlees zit veel ijzer. 
  • Zorg voor dagelijkse beweging, zoals wandelen, fietsen of zwemmen, om je botten sterk te houden en spierpijn te verminderen.
  • Neem je rust. Ga op tijd naar bed en neem niet te veel hooi op je vork. Je hebt tijd en rust nodig om aan je lichamelijke veranderingen te wennen. 
  • Draag kleding in laagjes: zo heb je iets om uit te trekken bij opvliegers. 
  • Praat over je symptomen met familie, vrienden, je huisarts of een coach.
vrouw op middelbare leeftijd werkt in magazijn

Ontvang het gratis overgang tipboekje!

Werk jij in de Transport & Logistiek sector en ben je in de overgang? Dan helpen wij jou op weg met het gratis overgang tipboekje. Hierin lees je alles over de overgang, inclusief handige tips voor thuis en op werk.

Download het overgang tipboekje

Heb je veel klachten? Ga naar de huisarts

Als je veel last hebt van overgangsklachten, maak dan een afspraak met je huisarts. Samen kunnen jullie bespreken hoe je het beste met je symptomen omgaat. Voor ernstige klachten kan medicatie soms nodig zijn. Raadpleeg altijd je huisarts voor advies. Je kan ook ervoor kiezen om eerst een gesprek met de overgangsconsulent in te plannen ter voorbereiding voor je gesprek met de huisarts.

vrouw in vrachtwagen - transport en logistiek

STL: hulp bij gezond leven

Tijdens en na de overgang kan je lichaam anders reageren dan daarvoor. Zo kom je bijvoorbeeld gemakkelijker aan. Het is dus extra belangrijk om goed op je voeding te letten. Ook wordt de kans op hart- en vaatziekten na de overgang groter. Daarom is het verstandig om te stoppen met roken. Heb je hulp nodig bij gezonder leven? De coaches van STL begeleiden je graag, bijvoorbeeld bij afvallen, stoppen met roken en beter slapen.

Ontdek alle gezond leven trajecten
Contact met onze binnendienstcollega's van STL

Neem contact met ons op

Heb je vragen over overgangsklachten? Wij staan voor je klaar.

Bel: 088 - 2596271

We zijn bereikbaar tussen 08:30 en 17:00. Je kunt ons ook bereiken via:

Wat vind je van deze pagina?