De vrachtwagen van de toekomst

De wereld van vrachtwagens staat niet stil. Benieuwd naar de slimme hulpsystemen en de schone ZE (Zero Emission) vrachtwagens? Lees snel verder over de vrachtauto van de toekomst!

ADAS systemen voor vrachtwagens     

ADAS, ofwel Advanced Driver Assistance Systems, staan klaar om jouw rit veiliger en makkelijker te maken. Waar moet je dan aan denken? Bijvoorbeeld aan:

  • Blind spot monitoring (BSM): deze geeft je een seintje als er iets in jouw dode hoek zit. Zo blijven jij en andere weggebruikers veilig.
  • Forward collision warning (FCW): deze vertelt je wanneer je te dicht op je voorganger komt. Dit voorkomt ongelukken.
  • Automatic emergency braking (AEB):  deze remt voor jou als er gevaar dreigt. Jij houdt de controle, maar je vrachtwagen helpt een handje.

En dat is nog maar het begin. Er komen steeds meer van deze slimme systemen aan. Stel je voor: je vrachtwagen helpt je zelfs met parkeren of veilig aandocken in krappe plekjes. Jij houdt altijd de ogen op de weg en grijpt in wanneer het nodig is. Zo maken we samen het werk op de weg niet alleen veiliger, maar ook nog eens een stuk relaxter.

De vrachtauto van de toekomst zit vol met dit soort slimme hulpsystemen. Zorg dat je niks mist en blijf op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen.

Lees hier meer over de digitalisering van vrachtwagenchauffeurs >

Worden ZE (Zero Emission) vrachtwagens onze toekomst?

Binnenkort hoopt de overheid dat alle vrachtwagens schoon rijden, dus zonder dat ze vieze stoffen de lucht insturen. Ze hebben een groot plan: in 2050 moet al het vervoer schoon zijn. Wat willen ze bereiken?

  • 1 miljoen busjes en 160.000 vrachtwagens moeten schoon rijden.
  • Voor 2030 moeten al 250.000 busjes en 16.000 vrachtwagens schoon zijn.
  • Vanaf 2025 mogen in veel grote steden alleen nog maar schone vrachtwagens rijden. Zo worden de steden schoner.

Maar, er moet nog veel gebeuren voordat dit echt kan:

  • Er moeten genoeg plekken komen waar je de batterij van je vrachtwagen kunt opladen of waterstof kunt tanken.
  • Steden moeten snel beginnen met het maken van zones waar alleen schone vrachtwagens mogen komen.
  • Schone vrachtwagens moeten betaalbaar zijn voor iedereen.

Ook jouw keuze maakt uit!

Jij, als vrachtwagenchauffeur, speelt een belangrijke rol in de toekomst van de vrachtwagen. Door te kiezen voor werk bij bedrijven die investeren in schone technologie├źn, draag je bij aan een schonere wereld. Bovendien, als consument, kun je kiezen voor milieuvriendelijke bezorgopties. Samen kunnen we het verschil maken voor een schone toekomst op de weg.

Op naar een toekomst met schone en slimme vrachtwagens!

De vrachtwagens die jij binnenkort bestuurt, zijn niet alleen een zegen voor het milieu, maar maken jouw werk ook nog eens veiliger en slimmer. Stel je voor: vrachtwagens die rijden op batterijen of waterstof, zonder dat er ook maar een beetje vieze lucht uitkomt. Dat is geweldig nieuws voor de lucht in onze steden en voor onze gezondheid!

En dat is nog niet alles. Deze vrachtwagens zitten vol slimme technieken. Ze helpen je om nog beter te rijden en veilig thuis te komen. Ze kunnen bijvoorbeeld automatisch remmen als er gevaar dreigt, of je waarschuwen als er iets naast je rijdt dat je zelf niet ziet.

Dit alles verandert veel voor ons allemaal. Onze lucht wordt schoner, onze steden worden stiller en misschien komen er zelfs nieuwe soorten werk bij. Want ja, we hebben mensen nodig die al deze slimme vrachtwagens kunnen besturen en onderhouden.

Maar, om deze toekomst waar te maken, hebben we genoeg plekken nodig waar je jouw vrachtwagen kunt opladen of tanken. Laten we samenwerken aan een toekomst vol schone en slimme vrachtwagens. Goed voor het werk, goed voor ons, en goed voor de planeet!

Jouw toekomst met nieuwe vrachtwagens

Met al deze ontwikkelingen op het gebied van vrachtwagens is het slim om na te denken over jouw werk. STL helpt jou hierbij. We bieden advies over hoe je met deze nieuwe dingen kunt omgaan en hoe je zorgt dat je goed blijft in je werk. Samen kijken we naar wat je nodig hebt en wat je wilt leren.

Welke kant ga jij op?

Ben je op een kruispunt gekomen in je loopbaan maar weet je niet welke richting je op wilt gaan?

Vraag gratis loopbaanadvies aan bij STL
Contact met onze binnendienstcollega's van STL

Nog vragen?

Ook benieuwd wat de toekomst betekent voor jouw werk? We helpen je graag!

Bel: 088 - 2596111

We zijn bereikbaar tussen 08:30 en 17:00. Je kunt ons ook bereiken via:

Wat vind je van deze pagina?