City hubs

De toekomst van de City hubs

Wat is een City hub?

Een City hub heeft allerlei voordelen. Het is de plek waar alle logistiek voor een bepaalde stad samenkomt. Vanuit daar wordt alles verder verstuurd en getransporteerd naar alle verschillende bestemmingen in de stad. Hierdoor kan er veel beter worden omgegaan met alle beschikbare middelen!

Welke nieuwe beroepen zullen daar ontstaan?

De planner bij het transportbedrijf waar ik werk is al jaren dezelfde. Deze plant voor één transportbedrijf alle ritten. Hoe zou het zijn als zijn werk bij een ander bedrijf werd gedaan? En dat deze planner dan weer voor verschillende verladers werkt?  

Dan kunnen er meerdere ritten worden samengevoegd. Dit met als doel een vollere vrachtwagen. Een volle vrachtwagen zorgt voor meer waarde per rit en verlaagt het totale aantal nodige ritten om dezelfde hoeveelheid vracht te verplaatsen. Dit levert natuurlijk meer geld op. Dat is wat een City hub eigenlijk is. Bij het transportbedrijf is dan iemand nodig die dit in de gaten houdt. Hij kan zo nodig dan ook bijsturen. Je ziet; er is al een nieuwe functie ontstaan!

Chauffeurscoaches

Een ander voorbeeld is dat je steeds meer chauffeurscoaches ziet. Dit is omdat de druk op chauffeurs toeneemt. Zo’n chauffeurscoach gaat in gesprek met collega chauffeurs en geeft bijvoorbeeld advies over de beste aanpak in stressvolle situaties. Ook vangt hij signalen van problemen of uitdagingen op. Deze bespreekt hij dan binnen het bedrijf om ze op te lossen.  

Op deze manier zullen er de komende jaren steeds meer nieuwe functies ontstaan.

Heb jij vragen over je werk? Zou je dingen anders willen doen? Wil je weten hoe je jezelf kunt ontwikkelen? Dan is loopbaanbegeleiding misschien iets voor jou. 

Lees ook: Loopbaanbegeleiding 

Laden en lossen

Hoe werkt het laden en lossen in een City Hub in 2030 nou eigenlijk?

Ik ben zelf niet vies van een beetje fysieke inspanning. Toch krijg ik van rolcontainers – soms met een gewicht van meer dan 250 kilogram - last van mijn rug. Ook losse dozen in- en uitladen is niet mijn grootste hobby. Ik kan dan ook niet wachten op toekomstige hulpmiddelen voor laden en lossen bij City hubs! Die zullen het werk voor mij makkelijker maken. 

Voor nu moeten we het zware werk in ieder geval nog even zelf doen.

Meer weten over chauffeur van de toekomst? Chauffeur van de toekomst 2030

Welke kant ga jij op?

Ben je op een kruispunt gekomen in je loopbaan maar weet je niet welke richting je op wilt gaan? Vraag gratis loopbaanadvies aan: loopbaanbegeleiding bij STL.

Contact met onze binnendienstcollega's van STL

Nog vragen?

Neem contact met ons op.

Bel: 088 - 2596111

We zijn bereikbaar tussen 08:30 en 17:00. Je kunt ons ook bereiken via:

Wat vind je van deze pagina?