Werken in de transport en logistiek

Ben jij die autofreak die auto’s tiptop van A naar B vervoert?

Jouw toekomst als chauffeur Autotransport start hier! Heb je als chauffeur de nodige vlieguren gemaakt, en ben je toe aan een nieuwe uitdaging? Geniet je van alles op vier wielen en houd je van afwisseling? De hoogste tijd om te kijken naar een beroep als chauffeur autotransport.

Het is een bijzonder beroep, alleen al omdat er weinig vrachtwagenchauffeurs actief zijn in dit werk. Autotransport is het transport van personenauto’s en bedrijfswagens van de importeur of fabriek naar de autodealers. Of tussen autodealers onderling. Het is wel smullen, wanneer je jouw combinatie kunt laden en lossen met de mooiste luxewagens.  

Vitaal aan het werk in de transport en logistiek

Welk rijbewijs heb je nodig

Omdat je met combinaties rijdt, heb je een rijbewijs CE nodig en code 95. Verder vraagt een werkgever regelmatig naar een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG).

Waar je rijdt als chauffeur

Afhankelijk voor wie je gaat werken, rijd je als chauffeur autotransport zowel in Nederland als daarbuiten. 

Wat het beroep van chauffeur autotransport bijzonder maakt

Het leuke van dit werk is dat het zeer afwisselend is; heb je de ene dag een combinatie vol met bedrijfswagens, de dag erna vervoer je exclusieve personenauto’s op een andere combinatie. Dagelijks maak jij je laadplan, check je je lading vooraf uitgebreid op afwijkingen en vervoer je de kostbare goederen zonder schade van A naar B. En dat niet alleen: je rijdt de auto’s ook netjes op en van de combinatie. Een vak apart, omdat het letterlijk op de centimeter nauwkeurig komt.  

Dennis Hoogeveen werkt ruim zeventien jaar in het vak. Kijk hier waarom

2 minuten en 33 seconden

Dit ben jij!

Wanneer jij de nodige kilometers op de teller hebt staan, heb je een streepje voor. Je hebt verder een scherp oog voor details: je checkt vooraf de auto’s op schade, rijdt ze op de combinatie en zekert ze volgens de eisen. Niet onbelangrijk: je bent precies en meet of de combinatie nog onder een viaduct past.

Ook let je op je presentatie en hoe je overkomt bij de klanten. Je werkt nauwkeurig en zelfstandig.

Als je internationaal gaat rijden ben je meerdere dagen van huis. Overnachten in je cabine hoort daar ook bij. Omdat je van nature flexibel bent ingesteld vind je dat prima. Meestal ben je in het weekend lekker vrij.  

In wat voor wagen je rijdt

Meestal rijd je in een combinatie.  

Code 95 voor vrachtwagenchauffeurs

Een baan als chauffeur autotransport iets voor jou?

Check de beschikbare vacatures in onze vacaturebank!
Ga naar de vacaturebank

Veelgestelde vragen

Bekijk hier alle vragen
Contact met onze binnendienstcollega's van STL

Meer informatie?

Neem contact met ons op. Onze adviseurs helpen je graag verder.

Bel: 088 - 2596106

We zijn bereikbaar tussen 08:30 en 17:00. Je kunt ons ook bereiken via:

Wat vind je van deze pagina?