Werken met kiepauto's
Kiepautotransport

Kiepauto: ben jij weg van de weg?

Hou jij ervan om met je voeten in het zand of op het asfalt te staan? Als chauffeur kiepautotransport kun jij zeggen dat je bijdraagt aan de aanleg van gloednieuwe wegen in Nederland en daar buiten. Heb je al wat kilometers als vrachtwagenchauffeur achter de kiezen en snak je naar iets nieuws? Misschien is chauffeur kiepautotransport wel wat voor jou.

Wist je dat een kwart van het transport in Nederland wordt gedaan met kiepauto’s? Dat is niet zo gek als je bedenkt hoeveel werk er wordt verzet in grond-, water- en wegenbouw. Als chauffeur kiepautotransport ben jij degene die al die enorme hoeveelheden zand, klei, grond of asfalt vervoert die daarbij nodig zijn. 

Ook in agrarisch transport kom je kiepautotransport tegen, bijvoorbeeld bij het vervoer van suikerbieten of klei voor steenfabrieken. Best een flinke verantwoordelijkheid!

Vitaliteitsonderzoek voor jouw werknemers

Dit ben jij als chauffeur kiepauto

Jij bent een echte doorpakker en bereid om bij klanten de handen uit de mouwen te steken. Veiligheid op de weg en op laad- en losplekken staat bij jou voorop. Soms moet je even wachten tot je kunt lossen, dus geduld komt in dit werk goed van pas. Daarnaast let je op je presentatie en hoe je overkomt bij klanten. Je werkt nauwkeurig en zelfstandig.

Welk rijbewijs heb je nodig in een kiepauto?

Chauffeurs in het kiepautotransport hebben rijbewijs C en/of CE nodig. Heb je alleen rijbewijs C en geen CE? Geen zorgen, die kun je nog halen. Wij betalen grotendeels de opleiding. Meer info over de opleidingen vind je hier!

Kom je tijdens je werk op de bouwplaats in je kiepauto? Dan heb je je VCA-certificaat nodig. Dat certificaat laat zien dat je de regels kent en veilig werkt. 

Hier rijd je als chauffeur kiepautotransport

Als chauffeur in het kiepautotransport maak je dagelijks ritten door heel Nederland. Het kan gebeuren dat je als echte kilometervreter wel 600 kilometer op een dag aflegt. 

Soms gaat het avontuur ook 's nachts door, vooral als je asfalt moet vervoeren voor een gloednieuwe weg. Lekker afwisselend! 

Je komt op allerlei verschillende plekken en geen dag is hetzelfde. 's Ochtends ben je bezig met het storten van puin op een bouwplaats en een paar uur later lever je alweer asfalt voor een splinternieuw fietspad.

Kiepautotransport: je rijdt in deze vrachtwagen 

Als chauffeur kiepautotransport rijdt je in een kiepwagen.

Kieperchauffeur Peter Blom

Je koppie erbij houden als kieperchauffeur

2 minuten en 38 seconden

Zo ziet jouw werkweek eruit als kipperchauffeur

Meestal werk je als kipperchauffeur zo'n vijf dagen per week, maar het hangt af van wat je vervoert en voor welk bedrijf je werkt. 

Soms kom je in actie voor speciale klussen, zoals wegwerkzaamheden, waarbij nacht- of weekenddiensten erbij horen. En ja, soms is het werk ook afhankelijk van het seizoen, zoals tijdens de suikerbietencampagne. 

In zo'n drukke periode kunnen je werktijden behoorlijk variëren. Het is zeker geen standaard 9-tot-5-job, maar hé, dat zocht je toch niet? Gelukkig komt jouw flexibele instelling goed van pas!

Dit zijn de uitdagingen in je werk als kiepauto-chauffeur

Je moet goed kunnen aanvoelen wat jouw wagen doet op verschillende ondergronden. Je houdt rekening met het type grond waarop je rijdt zodat je bijvoorbeeld niet vast komt te zitten.

Werken in de transport en logistiek

Werken in het kiepautotransport iets voor jou?

Bekijk de beschikbare vacatures in onze vacaturebank.

Ga naar de vacaturebank

Veelgestelde vragen

Alle vragen
Contact met onze binnendienstcollega's van STL

Meer informatie?

Neem contact met ons op. Onze adviseurs helpen je graag verder.

Bel: 088 - 2596106

We zijn bereikbaar tussen 08:30 en 17:00. Je kunt ons ook bereiken via:

Wat vind je van deze pagina?