Werken met kiepauto's
Kiepautotransport

Sta jij graag in het zand of op asfalt?

Als chauffeur kiepautotransport voel jij je thuis op de weg en weet je van aanpakken. Heb je ervaring als vrachtwagenchauffeur en ben je klaar voor een nieuwe stap? Als chauffeur kiepautotransport kun jij zeggen dat jij hebt meegeholpen met de aanleg van een nieuwe weg. Tof toch?

Wist je dat een kwart van het transport in Nederland met kiepauto’s wordt gedaan? Niet vreemd, als je kijkt hoeveel er wordt gewerkt aan grond-, water- en wegenbouw. Als chauffeur kiepautotransport vervoer jij die enorme volumes zand, klei, grond of asfalt die daarbij nodig zijn. Een hele verantwoordelijkheid.

Vitaliteitsonderzoek voor jouw werknemers

Dit vervoer je!

Zoals gezegd, als chauffeur kiepautotransport vervoer je zand, grond, asfalt, grind en puin. Voor fietspaden, autowegen of bouwplaatsen. Maar ook in het agrarisch transport komt het kiepautotransport voor. Bijvoorbeeld bij het transport van suikerbieten, of bij het transport van klei voor steenfabrieken. Wat heeft jouw voorkeur?

Waar je rijdt als chauffeur

Als vrachtwagenchauffeur kiepautotransport rijd je dagritten in Nederland. Soms maak je als kilometervreter wel zeshonderd kilometer op een dag. Maar het komt ook voor dat je in de nacht rijdt, wanneer je asfalt voor een nieuwe weg moet vervoeren. Heel afwisselend dus. Je komt op allerlei plekken en geen dag is hetzelfde. Zo sta je ’s morgens op de bouwplaats puin te storten, en lever je een paar uur asfalt voor een fietspad.  Wie kan dat nou zeggen?

Zo ziet een werkweek eruit

Afhankelijk van wat je vervoert en voor welk bedrijf, werk je in principe vijf dagen per week. Bij speciale werkzaamheden, zoals aan de weg, kan het voorkomen dat je een nacht- of weekenddienst draait. En soms is het werk seizoensgebonden, bijvoorbeeld tijdens de suikerbietencampagne. In zo’n drukke periode kunnen je werktijden variëren. Allesbehalve een 9 tot 5 baan, maar die zocht je niet. Jouw flexibele instelling komt hier goed van pas!

Duurzame inzetbaarheid in transport en logistiek

Geertje Korthuis, chauffeur kiepautotransport. Zij vertelt je hoe haar dag als chauffeur eruitziet!

2 minuten en 31 seconden

Dit ben jij!

Je bent een echte aanpakker, en bereid om bij de klanten de handen uit de mouwen te steken. Je hebt aandacht voor veiligheid op de weg en op de plekken waar je laadt en lost. Soms moet je wachten tot je kunt lossen, dus wel fijn wanneer je een engelengeduld hebt. Ook let je op je presentatie en hoe je overkomt bij de klanten. Je werkt nauwkeurig en zelfstandig. 

Welk rijbewijs je nodig hebt

Chauffeurs in het kiepautotransport zijn in het bezit van rijbewijs C en/of CE. Heb je wel je rijbewijs C, maar geen CE? Geen zorgen, deze kun je alsnog behalen. Wij betalen de opleiding. Meer informatie over de opleidingen vind je hier!

Deze certificaten heb je nodig

Wanneer je op de bouwplaatsen komt, heb je het VCA Certificaat in je bezit. 


Deze functies zijn er

In het kiepautotransport bestaan de volgende chauffeurs:

  • Kipper chauffeur
  • Kiptrailerchauffeur
  • Combi chauffeur (wipkar en conventioneel)
Werken in de transport en logistiek

Starten als chauffeur kieptransport?

Check de beschikbare vacatures in onze vacaturebank!
Ga naar de vacaturebank

Veelgestelde vragen

Alle vragen
Contact met onze binnendienstcollega's van STL

Meer informatie?

Neem contact met ons op. Onze adviseurs helpen je graag verder.

Bel: 088 - 2596106

We zijn bereikbaar tussen 08:30 en 17:00. Je kunt ons ook bereiken via:

Wat vind je van deze pagina?