Werken in transport en logistiek als planner
Planner wegtransport

Wil jij de planner zijn die alle transporten tot in de puntjes regelt?

Kies dan voor een baan als Planner Transport! Een baan met veel verantwoordelijkheid. Die soms ook best ingewikkeld is. Heb jij het talent om de dagelijkse planning rond te krijgen? En geeft het je een kick als dat weer is gelukt?

Als Planner Transport verdeel je de ladingen en bestemmingen over de chauffeurs en wagens. Je kent de afspraken die over de levering zijn gemaakt. Op basis daarvan maak je een dagelijkse planning. Je houdt rekening met de rij- en rusttijdenwet, de ingeplande vrije dagen van chauffeurs en hun persoonlijke wensen.  Als het kan, plan je verder vooruit. Dan deel je alvast de wagens en chauffeurs in voor de vaste transportopdrachten.    

Met de chauffeurs stem je de laad- en losopdrachten af. Via de computer voer je alle belangrijke informatie in. Op hun boordcomputer zien de chauffeurs die informatie. Maar daarmee is het werk niet gedaan! Want op een werkdag kan er behoorlijk veel veranderen. Chauffeurs die zich ’s morgens ziekmelden, bijvoorbeeld. Of een chauffeur met pech onderweg. Of urenlange vertragingen door files. Ook kunnen er tussentijds nieuwe orders binnenkomen. Of er belt een klant die meldt dat de vracht   nog niet klaar staat. Dan moet je de planning dus aanpassen. Echt een puzzeltje soms!

Waar kun je werken als Planner Transport?

Een planning maken kan best ingewikkeld zijn. Zeker bij transportbedrijven met wisselende afleveradressen. Dan is er al gauw een planner nodig. Grotere transporteurs hebben zelfs meerdere planners in dienst. Die werken als team samen en dragen het werk ook over aan elkaar. Bij sommige bedrijven gaat dat 24/7 door.

In elke deelmarkt van de transport en logistiek is het werk van een planner net even anders. Kijk dus goed welke deelmarkt jou het best bevalt! Er zijn veel vacatures voor planners, want de sector groeit. Goede planners zijn dan onmisbaar.

Youtube filmpje Planner transport

Planner | STL

2 minuten en 34 seconden

Dit ben jij!

Als planner heb je een mbo of hbo werk- en denkniveau nodig. Het is ook handig als je geografische kennis van Nederland hebt (of van Europa bij internationaal transport).


Andere ideale eigenschappen zijn:

  • Je spreekt en schrijft makkelijk in de Nederlandse en Engelse taal. Elke extra taal is mooi meegenomen!
  • Je bent klantgericht
  • Je functioneert prima onder stress
  • Je bent rechtdoorzee en prettig in de omgang
  • Je bent een echte teamspeler
  • Je hebt geen probleem met onregelmatige werktijden.

Andere gingen jou voor

Werken in transport en logistiek als planner

Een baan als planner transport iets voor jou?

Check de beschikbare vacatures in onze vacaturebank!
Ga naar de vacaturebank

Veelgestelde vragen

Bekijk hier alle vragen
Contact met onze binnendienstcollega's van STL

Neem contact met ons op

Heb je vragen over het werken in de sector transport en logistiek? Onze adviseurs staan voor je klaar

Bel: 088 - 2596106

We zijn bereikbaar tussen 08:30 en 17:00. Je kunt ons ook bereiken via:

Wat vind je van deze pagina?