Werken in transport en logistiek
Rijdende Melk Ontvangst

Is het rijden tussen de weilanden jouw ding?

Misschien is het jouw droom om het boerenleven te combineren met het beroep van chauffeur. Is dat zo? Dan is het ophalen van rauwe melk bij melkveebedrijven zeker iets voor jou! Als Chauffeur RMO (Rijdende Melk Ontvangst) maak je dagelijks ritten langs de boerderijen. De melk lever je daarna af bij de zuivelfabriek.

Je meet precies af hoeveel rauwe melk je elke keer laadt. Dat is belangrijk voor de boer, want dat zijn inkomsten voor het bedrijf! Je controleert ook de kwaliteit van melk. Je neemt monsters en bedient de dataregistratieapparatuur. 

Bij aankomst op de boerderij ontmoet je ook de melkveehouder. Er is altijd wel even tijd voor een praatje. Of om de stal te bezoeken. Ook daarom willen veel chauffeurs graag Chauffeur RMO worden. Ze hebben een warme band met de agrarische sector.

Wist je trouwens dat het rijden met melk best lastig kan zijn? Het vraagt nogal wat rijvaardigheid. Vaak is het een uitdaging om met zo’n grote vrachtwagen het erf op te rijden. De ruimte kan heel krap zijn. En onderweg kunnen die duizenden liters melk behoorlijk gaan schommelen. Het is maar dat je het weet!

Waar kun je werken als Chauffeur RMO?

Nederland is een echt melkland. We hebben grote bedrijven waar vele soorten zuivelproducten worden gemaakt. Sommige van die bedrijven behoren zelfs tot de grootste van de wereld. Vandaar dat er ook veel melk opgehaald moet worden. En dat is lang niet altijd de melk van de 1,5 miljoen Nederlandse koeien. Want vergeet onze geiten niet! Daarvan hebben we er in Nederland bijna een half miljoen. Werk aan de winkel dus. Bekijk daarom de vacatures voor Rijdende Melk Ontvangst

Youtube filmpje Rijdend melkontvangst

Rijdende Melk Ontvangst | STL

2 minuten en 27 seconden

Dit ben jij!

Beschik je over een rijbewijs CE  en Code 95? Dan kun je ook Chauffeur RMO worden! Je moet dan nog wel enkele speciale cursussen  volgen. Bijvoorbeeld om je melktransportcertificaat te behalen. Ook zijn er verplichte trainingen voor hygiëne, voedselveiligheid, ladingzekering, voertuigtechniek en voertuigcontrole.

Tip: bedenk ook of je overdag of juist ’s nachts dit werk wilt doen.


Andere ideale eigenschappen zijn:

  • Je hebt affiniteit met de agrarische sector
  • Je bent flexibel, verantwoordelijk en secuur
  • Je hebt hygiëne hoog in het vaandel staan.
Werken in de transport en logistiek

Een baan in het RMO iets voor jou?

Check de beschikbare vacatures in onze vacaturebank!
Ga naar de vacaturebank

Veelgestelde vragen

Contact met onze binnendienstcollega's van STL

Neem contact met ons op

Heb je vragen over het werken in de sector transport en logistiek? Onze adviseurs staan voor je klaar

Bel: 088 - 2596106

We zijn bereikbaar tussen 08:30 en 17:00. Je kunt ons ook bereiken via:

Wat vind je van deze pagina?