Werken als chauffeur in sierteelt
Geconditoneerd- en sierteelvervoer

Breng goederen met een glimlach in sierteelt transport!

Maak jij goede sier als chauffeur sierteeltvervoer?

Geconditioneerd vervoer gaat over het transport van gekoelde of bevroren goederen. Denk aan groenten, fruit, vis, bloemen en planten. Die laatste noemen we sierteeltvervoer. 

Het is heel belangrijk dat je tijdens het transport de producten in optimale staat houdt. Hiervoor heb je aandacht voor hygiëne en kwaliteit nodig. Ook lever je de producten op tijd en bij de juiste temperatuur bij de klant.

Bloemen vervoer: dit ben jij

Hou jij van afwisseling en contact met klanten? Dan past chauffeur geconditioneerd- en sierteeltvervoer misschien wel helemaal in jouw straatje. Of je nu vis, fruit, groenten, bloemen of planten vervoert, elke dag is anders. Gezelligheid en een band opbouwen, dat past bij jou. Je komt namelijk regelmatig op dezelfde plekken. Dan is het handig als het klikt tussen jou en de ontvanger. Voor dit werk is het belangrijk dat je netjes en precies werkt. Van laden tot lossen, alles moet tiptop zijn. Administratie bijhouden? Check! Flexibel? Zeker! 

Welk rijbewijs heb je nodig in het sierteelt transport?

Voor kleine wagens is rijbewijs B genoeg. Voor geconditioneerd vervoer heb je rijbewijs C of CE nodig en code 95. Heb je dit rijbewijs nog niet? Geen zorgen! Je kunt het papiertje makkelijk halen en je krijgt voor een groot deel van je opleiding subsidie. Da’s nog eens goed nieuws, toch?

Soms heb je ook nog extra certificaten nodig. Dat hangt af van de producten die je vervoert. Rijd je met een langere en zwaardere vrachtautocombinatie (LZV), dan heb je het LZV-certificaat nodig. 

In sommige gevallen is een VOG-verklaring nodig. Dan weten je klanten dat je volgens de regels werkt.

Hier rijd je als chauffeur geconditioneerd- en sierteeltvervoer

Als chauffeur in de sierteelt breng je onze prachtige bloemen en planten naar binnen- en buitenland. Nederlandse bloemen zijn populair in het buitenland, dus er is een dikke kans dat je de grens overgaat.

Binnen Nederland rijd je tussen kwekers, veilingen, groothandels, en tuincentra. 

Ook in het geconditioneerd vervoer van groenten, fruit en vis kan je zowel nationaal als internationaal rijden. Soms maak je dagritten, soms ben je wat langer onderweg. Het hangt helemaal van je lading en je klant af hoeveel tijd je op de weg doorbrengt. 

Je rijdt in deze vrachtwagen

Soms rijd je in een bakwagen of grotere wagens zoals een trailer of combi.

Chauffeur geconditioneerd vervoer Bas

Meester van temperaturen - achter de schermen van geconditioneerd vervoer

2 minuten en 57 seconden

Zo ziet je werkweek eruit als chauffeur bloemen vervoer

Je werkt soms vroeg in de ochtend en soms werk je later op de dag. Dat is afhankelijk van wanneer de veiling opengaat en wanneer jij dus kunt gaan rijden. 

Wanneer je internationale ritten doet, is een overnachting in je cabine niet vreemd. Gelukkig vind je dat geen probleem.

Dit zijn de uitdagingen als chauffeur bloemen transport

Je rijdt met kwetsbare producten en het is een uitdaging om ervoor te zorgen dat je bloemen niet verlept bij de klant aankomen. Gelukkig ben je voorzichtig en een pietje precies. Bij jou valt niets om.

Zij gingen jou voor!

Werken in de transport en logistiek

Werken als chauffeur in het geconditioneerd en sierteeltvervoer iets voor jou?

Bekijk de beschikbare vacatures in onze vacaturebank.

Ga naar de vacaturebank

Veelgestelde vragen

Bekijk hier alle vragen
Contact met onze binnendienstcollega's van STL

Meer informatie?

Neem contact met ons op. Onze adviseurs helpen je graag verder.

Bel: 088 - 2596106

We zijn bereikbaar tussen 08:30 en 17:00. Je kunt ons ook bereiken via:

Wat vind je van deze pagina?