Werken als chauffeur in sierteelt
Geconditoneerd- en sierteelvervoer

Een afwisselende baan met veel klantcontact?

Maak goede sier als chauffeur geconditioneerd- en sierteeltvervoer! Of het nu om vis, fruit, groenten, of bloemen en planten gaat, als chauffeur geconditioneerd vervoer is geen dag hetzelfde. Je komt op veel verschillende plekken, zoals bij veilingen, kwekers of tuincentra. Je bent altijd in voor een praatje en bouwt snel een band op.

Geconditioneerd vervoer is het transport van gekoelde of bevroren goederen, zoals groente, fruit of vis. Maar ook bloemen en planten. Dat laatste noemen we sierteeltvervoer.

Tijdens het transport is het belangrijk dat de producten in topkwaliteit blijven. Je zorgt er als chauffeur dus voor dat de hygiëne en kwaliteit perfect in orde zijn. En dat je de producten op tijd en op de juiste temperatuur bij de klant aflevert.

Waar je rijdt als chauffeur

Onze bloemen en planten zijn zeer geliefd in het buitenland. De kans is dus groot dat je als vrachtwagenchauffeur in de sierteelt ook in het buitenland gaat rijden. Binnen Nederland rijd je tussen de kwekers, veilingen, groothandels en tuincentra. Ook in het geconditioneerd vervoer van groenten, fruit en vis kun je zowel binnen als buiten Nederland rijden. Soms rijd je alleen dagritten, soms ben je om de avond thuis. Dat hangt af van de goederen die je vervoert, en voor wie je gaat rijden.

Welk rijbewijs heb je nodig

Voor bestelwagens en kleine bakwagens is rijbewijs B voldoende. Als chauffeur geconditioneerd vervoer heb je rijbewijs C of CE nodig en code 95. Heb je geen C(E) rijbewijs? Geen zorgen, deze kun je alsnog behalen. Meer informatie?
Neem contact met ons op!

Dit ben jij!

Voor het werk als chauffeur geconditioneerd- en sierteeltvervoer is het belangrijk dat je hygiënisch en precies werkt. Dat geldt voor het laden, vervoeren en lossen. Maar ook voor het bijhouden van de administratie; alle papieren moeten in orde zijn. Je vindt het leuk om bij verschillende klanten te komen, en maakt makkelijk contact. Een flexibele instelling komt je goed van pas. Want de ene dag begint ’s ochtends om 6 uur, de andere dag begin je in de middag. Dat hangt bijvoorbeeld af van de luchtvrachten die binnenkomen. Ook een overnachting komt wel eens voor. 

Welke certificaten je nodig hebt

Dat hangt af van de producten die je vervoert. Rijd je met een langere en zwaardere vrachtautocombinatie (LZV), dan heb je het LZV-certificaat nodig. In sommige gevallen is een VOG-verklaring gewenst.

Chauffeur geconditioneerd vervoer Bas

Bas vertelt hoe zijn werkdag er uit ziet in het geconditioneerd vervoer.

2 minuten en 57 seconden

Welke functies er zijn

In het distributievervoer bestaan de volgende chauffeurs:

  • Bakwagenchauffeur
  • Trailerchauffeur
  • Combi-chauffeur (wipkar en conventioneel)
  • LZV-chauffeur

Zij gingen jou voor!

In wat voor wagen je rijdt

Ook dat verschilt: je kunt rijden in een kleinere wagen, zoals bestelbus (met rijbewijs B) of een bakwagen (meestal met rijbewijs B). Maar ook in grotere wagens zoals een trailer, LZV of combi.

Werken in de transport en logistiek

Starten als chauffeur geconditioneerd- en sierteeltvervoer?

Check de beschikbare vacatures in onze vacaturebank!
Ga naar de vacaturebank

Veelgestelde vragen

Bekijk hier alle vragen
Contact met onze binnendienstcollega's van STL

Meer informatie?

Neem contact met ons op. Onze adviseurs helpen je graag verder.

Bel: 088 - 2596106

We zijn bereikbaar tussen 08:30 en 17:00. Je kunt ons ook bereiken via:

Wat vind je van deze pagina?