Twee verhuizers tillen zonder rugklachten
Verhuisvervoer

Steek jij graag je handen uit de mouwen?

Dan is het beroep van verhuis-chauffeur misschien wel wat voor jou! Je helpt mensen in een bijzonder én stressvol moment in hun leven en jij snapt dat als geen ander. Je bent de rust zelve en weet het in elke situatie gezellig te houden.

Het verhuisvervoer is echt een vak apart. Je hebt persoonlijk contact met klanten en doet lichamelijk zwaar werk. 

In het werk als verhuischauffeur zorg je dat de spullen van de klant op de juiste manier geladen en gelost worden. Op de locatie zelf zorg je ervoor dat alle meubels op de juiste plek in het nieuwe huis of kantoorpand komen te staan. Ook monteer je vaak de meubels. 

Voorkom rugklachten in de transport en logistiek

Dit ben jij als verhuizer

Je vindt het leuk om direct in contact te staan met mensen. Daarnaast ben je beresterk en heb je goed inzicht. Een kast of wasmachine optillen en op de goede plek zetten, is voor jou geen probleem. Ook zie je goed of meubels door een deur of raam passen. Daarnaast ben je voorzichtig en een echte doorpakker. Je vervoert alles wat mensen hebben: van kostbare schilderijen tot kettinkjes met emotionele waarde. 

Wat verdient een verhuizer? 

Het salaris van een verhuizer in Nederland is ongeveer 2200 euro bruto. Dit kan hoger en lager zijn, afhankelijk van je leeftijd, ervaring en het bedrijf waar je werkt.

Welk rijbewijs heb je nodig als verhuizer?

Je hebt een rijbewijs C nodig, en heel soms CE. Veel verhuisbedrijven hebben een branchekeurmerk Erkende Verhuizers (EV). Deze bedrijven voldoen aan eisen op het gebied van kwaliteit, milieu en veiligheid. 

Als chauffeur verhuisvervoer moet je een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) kunnen tonen. Jouw werkgever moet zeker weten dat je je aan de regels houdt en bijvoorbeeld niet in aanraking bent geweest met de politie.

Hier rijd je als chauffeur verhuizen

Je rijdt door heel Nederland: superleuk! Van grote steden tot kleine dorpen en alles daartussenin. Soms moet je supersnel laden en lossen op een drukke gracht, soms sta je de hele dag op een landweggetje en kun je de tijd nemen. 

Sommige verhuisbedrijven werken alleen in één regio: dan is dat altijd je werkgebied en leer je de weg goed kennen!

Soms rij je in het buitenland. Het komt (bijna) nooit voor dat je moet overnachten. ‘s Avonds en in de weekenden ben je dus lekker thuis.

Verhuisvervoer: je rijdt in deze vrachtwagen

Meestal rijd je in een bakwagen of trailer.

Vrachtwagenchauffeur verhuisvervoer

Smalle straatjes. Dat is de uitdaging van het vak

2 minuten en 45 seconden

Zo ziet je werkweek eruit als verhuizer

Elke week is anders: meestal doe je één verhuizing op een dag. Met je collega’s rijd je met een lege vrachtwagen naar de startlocatie. Dit kan een woning zijn, maar soms verhuis je ook bedrijven van pand A naar pand B. 

Samen laad je de vrachtwagen in en zorg je dat alles goed ingepakt is en vaststaat. Je vervoert kostbare vracht: mensen pakken hun hele leven in wanneer ze gaan verhuizen. 

Is je wagen vol? Dan rijdt je naar de eindlocatie: het nieuwe huis of bedrijfspand. Daar laad je alles weer uit en zorg je dat alles op de goede plek komt te staan. Je gaat niet weg voordat de klant tevreden is.

Meer weten over het werk als chauffeur verhuisvervoer? Hier lees je over Tjerk, die verhuizer is!

Dit zijn de uitdagingen in je werk als verhuizer

Verhuizen is lichamelijk zwaar werk. Een kast of tafel tillen, gaat misschien nog wel, maar een wasmachine is andere koek. Voor dit werk moet je écht sterk zijn en van aanpoten weten. 

Een tweepersoonsbed naar 3 hoog sjouwen? Een duur meubel weer in elkaar zetten? Jij draait je hand er niet voor om!

Ook ben (en blijf) je altijd vriendelijk. Soms zijn klanten erg gestresst op de verhuisdag. Niet zo gek, want de meeste mensen doen dit maar een paar keer in hun leven. Jij stelt ze gerust en zorgt ervoor dat ze je vertrouwen met hun spulletjes. 

Zij gingen jou voor

Verhuiswagen inladen

Werken als verhuizer iets voor jou?

Bekijk de beschikbare vacatures in onze vacaturebank.

Ga naar de vacaturebank

Veelgestelde vragen

Bekijk hier alle vragen
Contact met onze binnendienstcollega's van STL

Meer informatie?

Neem contact met ons op. Onze adviseurs helpen je graag verder.

Bel: 088 - 2596106

We zijn bereikbaar tussen 08:30 en 17:00. Je kunt ons ook bereiken via:

Wat vind je van deze pagina?