Vrachtwagenchauffeur Fleur ervaring, blonde vrouw
Ervaringen met zij-instroom

De weg naar Fleurs’ droombaan

Fleur Huyzer heeft een droom. Vrachtwagenchauffeur worden! Daarom kwam de 19-jarige Fleur naar onze instapdag in Alkmaar.

Deel deze pagina

 In het AFAS-stadion van voetbalclub AZ maakte ze kennis met diverse werkgevers in de logistieke sector. Na het selectiegesprek wist Fleur welke subsidies er voor haar klaar liggen om haar CE-rijbewijs te halen. Nu weet ze hoe ze werk kan maken van haar droom!  

Gemotiveerd en enthousiast

Fleur is een gemotiveerde meid die goed weet wat ze wil: Vrachtwagenchauffeur wordenDe keuze van Fleur om chauffeur te worden komt niet uit de lucht vallen. Haar moeder wilde vroeger ook chauffeur worden. Ze haalde haar groot rijbewijs, maar vanwege het gezin en het moederschap ging ze toch iets anders doen. Maar de passie voor het vak bleef en nu steunt ze haar dochter in haar beroepskeuze. De appel valt hier niet ver van de boom. 

Lekker zelfstandig je werk doen en ver rijden spreken haar aan aan het beroep. Het liefste wil ze internationaal groente en fruit gaan rijden. Naar Spanje of Zweden. Want dat zijn haar favoriete landen. Fleur bezorgt met een bus levensmiddelen aan horecabedrijven. Maar nu is ze klaar voor een volgende stap. Op de aanwezige banenmarkt kon ze gelijk potentiële werkgevers ontmoeten.  

Vertrek met een tas vol motivatie!

Na gesprekken met meerdere werkgevers en een adviseur van het Mobiliteitscentrum van STL weet Fleur hoe ze haar rijbewijs kan halen en wat de banenkansen zijn. Ze heeft zelfs al een potentiële werkgever op het oog waar ze op gesprek kan! Met veel informatie keerde Fleur gemotiveerd en tevreden naar huis. Maar de grote glimlach kon ook komen door de coole goodiebox die ze kreeg van ons kreeg en het uitzicht naar haar droombaan die nu dichterbij lijkt dan ooit! 

Zelf een instapdag bijwonen

Autocoureur Tom Coronel en vlogger Martijn Kuipers vertellen hoe werken in de transportsector eruitziet. Er komen gastsprekers aan het woord die uitleg geven over hun werk als vrachtwagenchauffeur

Wil je alvast voorbereiden? Bekijk het filmpje: 

Vrachtwagenchauffeur Erik | Ik Word Vrachtwagenchauffeur

1 minuut en 43 seconden

Na een bezoek aan een instapdag weet jij de weg naar jouw droombaan. Meld je snel aan voor een instapdag bij jou in de buurt. Waar wacht je nog op?  

Meld je aan voor het event bij jou in de buurt! Ga naar ikwordvrachtwagenchauffeur.nl Aanmelden
Contact met onze binnendienstcollega's van STL

Neem contact met ons op

Wil je meer weten over werken in de transport en logistiek of heb je vragen? Neem contact met ons op.

Bel: 088 - 2596106

We zijn bereikbaar tussen 08:30 en 17:00. Je kunt ons ook bereiken via: