Oplossingenboek / Rijdende melkontvangst (RMO)

Werken in besloten ruimte

 • Oplossingenboek

  Juiste instructie

  Drie sterren: voorkomen van het risico

  De juiste instructie komt slechts dan tot stand als een goede risico-inventarisatie gevolgd wordt door een projectmatige aanpak daar de ruimte wordt aangemerkt als besloten ruimten.

 • Oplossingenboek

  Werkinstructies over betreden melktank

  Twee sterren: beperken van het blootstellen aan het risico

  De werkgever dient dusdanige werkinstructies (calamiteitenprocedure, omschrijving van verplichte persoonlijke beschermingsmiddelen, routebeschrijving naar de laad-/loslocatie, informatie betreffende rookverbod, snelheidsbeperking, gebruik van mobiele telefoon, etc.) geformuleerd te hebben dat het betreden van de melktank veilig gebeurt.   
   

Belangrijke mededeling

Tot 20 november 2023 stond op deze webpagina een goedgekeurde versie van de arbocatalogus Transport en Logistiek.

Er is momenteel geen versie van de Arbocatalogus op onze website, omdat er geen recente goedgekeurde versie beschikbaar is. De Arbocatalogus moet elke 6 jaar worden geƫvalueerd en goedgekeurd door de Nederlandse Arbeidsinspectie. Zonder goedgekeurde beheersmaatregelen moeten werkgevers nu zelf maatregelen bedenken die minimaal voldoen aan de doelvoorschriften uit de Arbowet.

Om oude beheersmaatregelen toch te kunnen gebruiken, hebben we ze verzameld in het oplossingenboek. Een aantal maatregelen vielen hier bij ons al onder, dus voor ons een logische keuze om dit nu weer te doen.

Ontwikkelingen

Werkgevers en werknemers gaan op een nieuwe manier aan de slag met de Arbocatalogus. Er worden nieuwe afspraken gemaakt over thema's, en hierover zijn nu gesprekken gaande. Zodra we meer weten over het eerste thema, wordt dit op de website vermeld.   

Contact met medewerkers van STL

Vragen over het oplossingenboek?

Onze adviseurs preventie staan voor je klaar

Bel: 088 - 2596121

Wij zijn bereikbaar tussen 08:30 en 17:00. Je kunt ons ook bereiken via:

Wat vind je van deze pagina?